Näyttelyt 2009

Näillä sivuilla Ruska kertoo käymistään näyttelyistä. Linkistä pääsee ao. näyttelystä kertovaan juttuun.
Ensin on mainittu viralliset näyttelyt ja tämän sivun alapuolelta löytyvät peruutetut näyttelyt sekä juttua kahdesta mätsäristä.

Näyttelyt:

12.7.2009 Karjaan (Raaseporin) kansallinen näyttely, tuomari Jaana Hartus

1.8.2009 Porin KV -09 näyttely, tuomari Arvi Ellmen

8.8.2009 Turun kansallinen koiranäyttely, Elonäyttely 2009, tuomari Zidy Munsterhielm-Ehnberg

12.9.2009 Sastamalan / Laukkulaakson drive-in koiranäyttely Äetsässä, tuomari Pekka Teini

25.10.2009 Lappalaiskoirat ry:n syysnäyttely, Jyväskylä, tuomari Pirjo Hjelm

28.11.2009 Turun kansainvälinen koiranäyttely, November Show, tuomari Jaana Hartus

12.12.2009 Helsinki, Voittaja 2009, kansainvälinen koiranäyttely, tuomari Unto Timonen

13.12.2009 Helsinki, Pohjoismaiden Voittaja 2009, kansainvälinen koiranäyttely, tuomari Tanya Ahlman-Stockmari

 


Ensimmäinen epävirallinen näyttelyni oli Koirakerho Tassujen järjestämä match show 22.2.2009, jossa olin sinisten pentujen 1. 

En ollut koskaan nähnyt suurta koiramäärää ja niinpä ensimmäinen tunti kuluikin haukkumisen merkeissä. Pelkäsin aika hirveästi, mutta onneksi iskä ja äiti olivat lähelläni ja voi sitä ilon hetkeä kun löysin Cindyn sieltä. Käyn usein metsässä juoksentelemassa punaisen irlanninsetteri Warmahill’s Daylight Cindyn kanssa, joten hän oli tuttu entuudestaan ja hän osaa neuvoa näissä näyttelyasioissakin, onhan hän osallistunut lukuisiin mätsäreihin ja pärjännytkin todella hyvin. Lisäksi hänellä on jo kaikki sertit koossa virallisista näyttelyistä, joten kyllä hän on kaunis.

Äidillä on yleensä aina jaloissa jotain häikkää, joten menin kehään iskän kanssa. Iskä ei oikein saanut minua innostumaan, joten hävisin parilleni ja sain sinisen nauhan. Äiti oli jo tässä vaiheessa valmis lähtemään kotiin, koska hän oli aivan jäässä. Hän kuitenkin päätti jäädä siihen asti, että siniset ovat olleet kehässä. Jostain syystä hän lähtikin kanssani kehään kipeästä jalastaan huolimatta ja saikin minuun vähän enemmän eloa. Tuomari  valitsi sinisistä neljä parasta. Kun sijoille 4-3-2 tulleet oli valittu, äiti sanoi minulle, että en tällä kertaa sijoittunut, MUTTA sitten tuomari yllättikin meidät sanomalla, että sinisten voittaja on aivan ihana pieni Ruska -tyttönen, joka on juuri sellainen kuin pennun pitääkin olla. Sen jälkeen hän tuli ja ojensi äidille punaisen ruusukkeen ja kätteli äitiä (ihmettelen kyllä, miksei minua tassutettu). Palkinnot eivät kyllä olleet siellä hyviä, taisi olla toiseksi huonoimmat palkinnot, mitä äiti tietää mätsäreissä olleen, mutta saimme paljon uusia kokemuksia ja nyt tiedämme, mihin meidän täytyy panostaa.


6.6.2009 Salo – osallistuminen peruutettu suussa olevien tarttuvien papilloomavirusnäppyjen takia

13.6.2009 Kemiö – osallistuminen peruutettu suussa olevien tarttuvien papilloomavirusnäppyjen takia

24.7.2010 Helsinki, peruttu korvatulehduksen takia.

14.8.2010 Raisio, peruttu korvatulehduksen takia.


6.3.2011 Koirakerho Tassujen match show
Tulos: 
Isojen sinisten 4. ja äijä-koira-kisan 1. 

Koska äiti oli unohtanut ilmoittaa minut Euran ryhmänäyttelyyn, päätti hän iskän kanssa lähteä Koirakerho Tassujen järjestämään laskiaisriehaan Tassukalliolla.

Siellä oli myös match show, johon osallistuimme molemmat Zicon kanssa. Äiti meni kehään minun kanssani ja iskä Zicon kanssa. Molemmat tulimme sieltä pois sinisen nauhan kanssa.

Sinisten loppukehää odotellessamme vei äiti minut makkaransyöntikisaan. Harmillisesti jätin ensimmäisen makkaran ensin syömättä ja äiti keskeytti hyvin alkaneen syömiseni näyttämällä tätä ensimmäistä makkaranpalaa. Kävin popsimassa sen suihini ja sen jälkeen jatkoin siitä mihin olin jäänyt. Ajakseni tuli 22 sekuntia. Siinä vaiheessa siellä oli ollut joku tosi ahne tapaus, kun oli saanut ajaksi 18 sekuntia. En olisi tainnut siitä paljon jäädä kun olisin heti ymmärtänyt mistä kuuluu aloittaa… mutta kun se toinen makkaranpala oli hieman suurempi niin tietysti se näytti silmissäni PALJON paremmalta. Meidän piti kyllä vielä lopuksi käydä parantelemassa aikaamme, mutta jotenkin se sitten vain unohtui.

Kiihdytyskisaan meidän piti myös osallistua, mutta ennen kuin menimme ilmoittautumaankaan, meni siinä pari koiraa sellaista vauhtia, että äiti ei sitten viitsinytkään minua siihen viedä.

Sinisten loppukehässä juoksimme ensin pari kierrosta ja sen jälkeen tuomari kiersi kehää ja kätteli pois ne, jotka eivät jatkoon päässeet. Myös Zico ja Cindy käteltiin tässä vaiheessa pois. Minä pääsin kuuden viimeisen koiran joukkoon ja sieltä minut valittiin neljänneksi. Siinä vaiheessa kun menin palkintokassin viereen, tuli Cindy heti kehän ulkopuolelta tutkimaan, mitä minä voitin. Neljästä sijoittuneesta otettiin myös yhteiskuva.

Tämän jälkeen oli vielä vuorossa äijä-koira -kilpailu, johon menin iskän kanssa. Siihen osallistui ainoastaan kolme ”äijää” koirinensa. Kun tuomarina toiminut oli päätöksensä tehnyt, meni hän ojentamaan iskälle ruusukkeen. Tässä vaiheessa äiti luuli meidän jääneen kolmanneksi, mutta mitä vielä… iskä sai käteensä I-ruusukkeen. Tästä iskä olikin mielissään ja oli aika ”äijää”!


12.6.2011 Auran ryhmänäyttely – osallistuminen peruutettu karvattomuuden takia.

3.12.2011
Kansainvälinen koiranäyttely Helsinki Winner 2011 Helsingin Messukeskuksessa
Tuomari Carin Åkesson, Ruotsi
Osallistumiseni tähän näyttelyyn on jouduttu perumaan hautajaisten vuoksi.

 


Tässä vielä linkki vuoden 2009 ensimmäiseen näyttelyyn, jottei sinun tarvitse palata takaisin sivun ylälaitaan:
12.7.2009 Karjaan (Raaseporin) kansallinen näyttely