31.10.2010 Lahti

31.10.2010 Lahden KV koiranäyttely
Tuomari Paula Rekiranta

Tuomarin arvostelu: Tyypiltään ja mittasuhteiltaan erittäin hyvä narttu, jolla kaunisilmeinen nartun pää. Hyvät korvat, hyvä kaula ja ylälinja. Hyvä runko, tasapainoiset kulmaukset. Hyvä luusto ja käpälät. Hieman makaava karvapeite. Liikkuu hyvin sivulta.

Tulos: AVO ERI / AVK1 / PN4

Lapinkoiria oli näyttelyssä yhteensä 40, joista narttuja 19. Avoimessa luokassa oli 11 narttua.

Saimme Lahden koiranäyttelyyn matkaseuraksemme irlanninsetteri Cindyn omistajansa Liisan kanssa. Lähdimme matkaan aamulla klo 6.55, jotta ehdimme varmasti ajoissa perille. Onneksi kelloja oli juuri siirretty tunnilla taaksepäin, joten tästä saimme yhden lisätunnin.

Avoimessa luokassa omalla vuorollani juoksin vielä hienosti, kuten myös kilpailuluokassa, tosin aina välillä minun piti nuuskia muiden jättämiä tuoksuja. Paras narttu -kehässä olin kuitenkin jo saanut tarpeekseni juoksentelemisesta enkä enää äidin mielestä liikkunut yhtä hyvin. Nuuskiminen oli päällimmäisenä mielessäni. Onneksi tuomari kuitenkin sijoitti minut PN4:ksi nuuskuista huolimatta. PN1 ja Cacib meni upealle kilpakumppanilleni Lecibsin Ohdakkeelle, joka kilpailee jo valioluokassa. Nuorten luokan Lecibsin Suventaika oli PN2 sertillä ja varacacibilla ja PN3 oli junioriluokassa kilpaillut Peikkovuoren Vanilla, joka sai varasertin. Näin minulle jäi ainoastaan vihreä nauha enkä siis saanut lainkaan ruusuketta. Onneksi kasvattajani lähettää aina ERIstä ruusukkeen, joten tiedän saavani sen lähipäivinä postista. Tässä kuva paras narttu kehästä, vasemmalta oikealle: PN3, PN2, PN4 ja PN1 eli viimeiseksi jäätiin. Hyvä, kun tuli sentään sijoitus.

Kun Cindyn omistaja tuli paikalle, hän ilmoitti, että Cindy oli myös saanut ERIn, mutta ei sijoittunut.

Kun kehäesiintymisemme oli ohitse, menimme Cindyn kanssa päivänokosille hänen häkkiinsä ja nukuimmekin kuin tukit siellä. Yleensä en näyttelypaikalla nuku lainkaan, mutta Cindy yrittää opettaa minulle, että kannattaa ottaa lunkisti aina kun vain voi. Nukuimme lisää vielä kotimatkallakin. Näinhän matka tuntui kuluvankin nopeammin.  

Seuraavaan näyttelyyn, Tartto