23.4.2011 Harjavalta

23.4.2011 Harjavallan ryhmänäyttely
Tuomari Paavo Mattila

Tuomarin arvostelu: Kaunis narttu, jolla hyvä pää, ilme & korvat, erittäin hyvä runko & luusto, hyvä turkki, kaunis häntä, liikkuu sivusta hyvin, hieman ahtaasti takaa, miellyttävä luonne.

Tulos: AVO ERI/1, PN1, SERT, FI-MVAVSP 

FI MVA:n ruusuke on kuvassa sivun alalaidassa.

Suomenlapinkoiria oli näyttelyssä 10, joista narttuja 6. Avoimessa luokassa oli 3 narttua.

Lähdimme aamulla kohti Harjavaltaa jo hyvissä ajoin, koska meillä ei ollut tarkkaa tietoa, missä näyttelypaikka sijaitsee. Navigaattorimme ei tunnistanut annettua osoitetta Yhdyskatu 9 vaan vei meidät Pohjoiselle Yhdyskadulle, joka oli ihan eri suunnassa. Tämän jälkeen äiti laittoi navigaattoriin uudeksi osoitteeksi Yhdyskatu 2 ja tällä navigaattorimmekin ymmärsi mihin haluamme. Rokotustodistusten tarkastusta varten piti olla paikalla ennen klo 12.00. Olimme eksymisestämme huolimatta hyvissä ajoin paikalla. Äiti oli arvioinut suomenlapinkoirien kehän alkavan klo 14.00-14.30 ja se alkoi jonkin verran myöhässä.

Lapinkoirien kehä sijaitsi Harjavallan jäähallilla ja siellä oli aika viileätä. Sopi hyvin minulle, mutta äiti oli hieman viluinen ja joutui juoksemaan vähän väliä ulkona lämmittelemässä.

Menin vuorollani avo -narttujen kehään, johon oli ilmoitettu neljä koiraa. Näistä Pörröhännän Alma-Amalia oli jo valioitunut, joten meitä oli kisassa kolme. Minä olin lopulta ainoa avoluokan koira, joka sai SA:n ja tuomari pyysi minua juoksemaan silti kehän ympäri. Koska valioluokan ja veteraaniluokan narttukaan ei saanut SA:ta, tuli minusta näin PN1 ja sain tuon odotetun viimeisen sertini. Ennen kuin niitä annettiin äidille, meitä pyydettiin juoksemaan vielä kunniakierros, jonka teimmekin todella iloisina.

Tuomarina toiminut Paavo Mattila kertoi vielä äidille, että minä olen tosi upea koira. Ainoastaan taka-askeleeni hän sanoi olevan hieman ahtaat.

Tämän jälkeen oli vuorossa rotunsa parhaan valinta. Tässä sain vastaani kertakaikkisen upean Lecibsin Superin, joka vei pidemmän korren ollen ROP. Se sopi minulle paremmin kuin hyvin, koska pääsimme näin lähtemään nopeammin kohti kotia.

Siinä se sitten oli. Minä olen nyt siis FI MVA ja EE MVA.

Seuraavaan näyttelyyn, Lahti