12.7.2009 Karjaa

12.7.2009 Karjaan kansallinen näyttely
Tuomari Jaana Hartus

Tuomarin arvostelu: Erinomaista tyyppiä oleva keskikokoinen, tasapainoinen narttu. Erinomainen raajaluusto. Lupaava pää ja ilme. Oikeat kulmaukset. Tyypillinen liikunta.

Tulos: JUN ERI/ JUK2 

Lapinkoiria oli näyttelyssä yhteensä 27, joista 18 narttua. Junnunarttuja oli 8.

Pääsin kuin pääsinkin osallistumaan Karjaan kansalliseen näyttelyyn, koska papilloomavirusnäpyt olivat jo hävinneet huulistani.
Ensimmäinen näyttelyni on nyt onnellisesti takanapäin. 
Kehässä juostessani huomasin jonkun hyvän, tutkittavan hajun maassa. Senpä vuoksi minun piti juosta kehässä kuono maassa, jotta ei yksikään hyvä haju jää huomaamatta. Toisilla koirilla riitti yksi kierros, mutta meidän piti juosta kaksi kierrosta, koska juoksin koko ajan kuono maassa sekä laukkailin aina kun tuomarin silmä vältti (taisi kyllä joskus huomatakin laukkaamiseni). Äiti keksi kertoa minulle Cindyn olevan lähellä ja silloin näytin tuomarillekin parasta osaamistani ja juoksin aivan upesti. Onneksi tuomari tunsi rotumme hyvin ja tiesi, että mieluisin liikkumismuotomme on laukka. Tuomari myös mittasi minut, eikä olisi uskonut minun olevan niin korkean kuin olin. Tulos oli 43 cm. Sain siis vaaleanpunaisen, ERIä tarkoittavan nauhan ja taisin olla aika ylpeän näköinen kehästä lähtiessäni. Tuomari antoi tässä luokassa ainoastaan kolme ERIä ja seuraavaksi meidät junnunartut laitettiin järjestykseen. Tuomari juoksutti meitä kierroksen, pyysi minua sen jälkeen siirtymään toiseksi ja sanoi, että nyt näyttää järjestys olevan oikein. Näin sain myös toista sijaa tarkoittavan sinisen nauhan. Jouduin vielä kerran menemään kehään parasta narttua valittaessa, mutta siinä kisassa meistä junnunartuista pärjäsi ainoastaan junnunartut voittanut Lecibsin Ohdake sijoittumalla neljänneksi.

Seuraavaan näyttelyyn, Pori