16.5.2010 Mynämäki

16.5.2010 Wirmo Dog Show Mynämäellä
Tuomari Arne Foss, Norja

Tuomarin arvostelu: Very pleasing young female. Correct proportions. Very feminine in head. Very nice eye & expression. Correct ears. Good neck, nice topline, OK tailset. Just enough angulation, but very balanced, moves well. Not in full coat, but nice texture. Well presented. Very good temperament.

Tulos: NUO ERI / NUK2 / PN3 / VASERT  

Lapinkoiria oli näyttelyssä yhteensä 23, joista narttuja 11. Nuorten luokassa oli 4 narttua.

Näyttelypäivän aamuna äiti kokosi näyttelyssä tarvittavia tavaroita ja mietti, millainen keli mahtaa olla tulossa. Oli luvattu mahdollisia kuurosateita ja jopa ukkostakin paikoitellen. Hän kuitenkin varustautui hellepäivään ja hyvä niin. Näyttelypaikalle päästyämme oli ilma jo lämmennyt yli 21oC ja mittari jatkoi vielä tämänkin jälkeen nousuaan. Onneksi ennen kehämme alkua aurinko pilkotti ohuen pilviharson läpi ja näin ei porottanut kaikkein kuumimmin.

Tuomari vaikutti aika ankaralta, koska noita ERI -arvosteluja ei kauhean paljon tipahdellut.

Kun kaikki nuorten luokan koirat olivat kerääntyneet kilpailuluokkaan, tuomari mainitsi, että tämä on päivän paras kilpailuluokka. Kun tuomari oli laittanut meidät järjestykseen ja kaksi ensimmäistä koiraa olivat saaneet palkintonsa / nauhansa, sain minäkin PN3:sta tarkoittavan keltaisen nauhan sekä varasertin. Näin sain siis ensimmäisen varasertini, sehän minulta vielä puuttuikin. Sertiin minulla ei tällä kertaa ollut mitään mahdollisuuksia, koska sen vei todella upea Lecibsin Ohdake, Kirppu. Kirpun värityskin on aivan upea ja nyt hän oli saanut kasvatettua itselleen tosi upean turkin. Minun turkkini taas on hiljalleen vähentynyt, katsotaan nyt, koska sen taas saan kasvatettua paremmaksi.

Tässä kuva Ohdakkeesta ja minusta:

Kehän jälkeen sain vielä hetken leikkiä vanhan tuttuni, Lumikummun Picon kanssa. Hän on kohta 10 kk:n ikäinen junnu-uros, jonka tapasin Salon ryhmänäyttelyssä 9.5.2010.

Seuraavaan näyttelyyn, Pöytyä