11.12.2010 Helsinki

11.12.2010 Helsinki Winner 2010
Tuomari Paavo Mattila

Tuomarin arvostelu: Kaunis sopusuhtainen narttu, hyvä pää, erittäin hyvä runko. Hyväasentoiset raajat. Hyvälaatuinen turkki. Liikkuu hyvin. Miellyttävä käytös.

Tulos: AVO ERI / AVK 4

Lapinkoiria oli näyttelyssä yhteensä 54, joista 23 narttua. Avoimessa luokassa oli 6 narttua.

Lähdin isin ja äidin kanssa kohti Helsinkiä aamulla klo 07.10. Ensin veimme tosin Zicon hoitoon Cindyn luokse.

Saavuimme näyttelypaikalle ennen suomenlapinkoiraurosten kehän alkua, joten saimme odottaa melkein kaksi tuntia ennen narttujen arvostelun alkamista.

Avoimessa luokassa oli tällä kertaa kuusi narttua, joista neljälle tuomari antoi erin. Onneksi olin yksi erin saaneista vaikka halusinkin taas nuuskia kehän lattiaa vähän väliä.

Avoimen kilpailuluokassa meitä oli siis neljä. Tuomari juoksutti meitä pari kierrosta, jonka jälkeen hän siirsi takanani olevan Peikkovuoren Rosen ensimmäiseksi. Minut hän siirsi kolmannelle paikalle. Tämän jälkeen hän taas juoksutti meitä. Takanani oleva koira juoksi melkein kiinni häntääni, jolloin ärähdin siitä. Kun pysähdyimme, tuomari siirsikin minut neljänneksi ehkä ärähdyksestäni johtuen eli minua rangaistiin heti ensimmäisestä kehä-ärähdyksestäni. Toki on aivan sama, sijoittuuko kilpailuluokassa kolmanneksi tai neljänneksi, joten ei väliä.  Onneksi emme äidin kanssa olleet edes suunnitelleet, että saisin viimeisen sertini näin isosta näyttelystä. Eriin ja hyvään arvosteluun pitää olla tyytyväinen.

Näin siis tällä kertaa.

Keräsimme kimpsumme ja kampsumme ja lähdimme samantien kohti kotia. Helsingissä oli kova lumipyry, joka hidasti matkantekoamme. Kun saavuimme Salon rajalle lumipyrykin lakkasi ja pääsimme ajamaan hienossa kelissä loput 40 kilometriä.

Seuraavaan näyttelyyn, Helsinki