22.1.2011 Turku

22.1.2011 Turku KV
Tuomari Göran Bodegård, Ruotsi

Tuomarin arvostelu: Erittäin miellyttävä kokonaisuus, jolla kaunis pää, hieno kaula ja selkä, hyvä rintakehä, hyvät raajat ja tassut. Luusto voisi olla hieman kehittyneempi. Liikkuu hieman lyhyin askelin, hyvä turkin laatu.
Tulos: 
AVO ERI / AVK1, SA 

Lapinkoiria oli näyttelyssä yhteensä 48, joista narttuja 25. Avo-luokassa oli 4 narttua.

Lähdimme Turun näyttelyyn, vaikka olenkin jo pudotellut turkkiani aika lailla. Ainakin tassut olivat jo ilman pohjavillaa ja näyttivätkin aika ohuilta sen vuoksi.

Aikataulun mukaan klo 11.30 alkoi ruotsinlapinkoirien kehä, jossa oli vain neljä osallistujaa ja heti sen jälkeen oli suomenlapinkoirien vuoro. Pentuja oli ilmoitettu 2, uroksia 24 ja narttuja 27. Aikamoinen määrä taas kerran. Onneksi aikataulusta johtuen aamulla ei ollut mitään kiirettä näyttelypaikalle. Saavuimme sinne juuri kun ruotsinlapinkoirien kehä alkoi.

Tässä Leskisen Helin ottamassa kuvassa tuijotan herkeämättä äitiä, ettei hän vain pääse livistämään minulta.

Äiti jätti minut iskän hoteisiin ja meni keskustelemaan kehän laidalle. Hänen siinä seisoskellessaan tuli hänen taakseen junnunarttu Zabadou’s Que Seran omistaja Hanna-Kaisa Laukkanen Heta Keskitalon kanssa. Hanna-Kaisa sanoi, että Heta menee kehään hänen koiransa kanssa. Tähän äiti tietysti heti mainitsi, että olisipa hänelläkin joku, joka menisi minun kanssani kehään. Heta oli heti valmis ja ilmoitti menevänsä ihan mielellään kanssani.

Tämän jälkeen teimme Hetan kanssa hetken tuttavuutta ja meillä sujui kaikki aivan upeasti. Hän tuli hyvissä ajoin ennen avointa luokkaa seurustelemaan jälleen kanssani ja näin menin elämäni ensimmäistä kertaa vieraan ihmisen kanssa kehään.

Juoksin ja käyttäydyin Hetan kanssa upeasti enkä yhtään haikaillut äidin perään. Tuloksena oli avoimen luokan voitto SA:lla (sertifikaatin arvoinen). Paras narttu -kehässä oli narttuja ainakin yhdeksän, joista tuomari kätteli kehästä pois neljä narttua. Valitettavasti tuomari jätti minut tässä upeassa porukassa viidenneksi, joten tällä kertaa ei tullut sijoitusta PN -kehästä.

Seuraavaan näyttelyyn, Harjavalta