1.8.2009 Pori

1.8.2009 Porin KV-09 näyttely
Tuomari Arvi Ellmen

Tuomarin arvostelu: Mittasuhteet oikeat, keskikoko, hyvä pää, samoin selkä, vahvaluustoiset raajat, niukat kulmaukset takana, hyvä turkki, luonne rauhallinen.

Tulos: JUN ERI / JUK2 

Lapinkoiria oli näyttelyssä yhteensä 26, joista 20 narttua. Junnunarttuja oli 9.

Lähdimme aamulla kohti Poria 7.00 jälkeen. Voin aina autossa huonosti, eikä tämäkään matka tehnyt poikkeusta. Pysähdyimme matkalla kaksi kertaa, jotta äiti sai siivottua auton takapään. Pääsimme kuitenkin hyvissä ajoin näyttelypaikalle.

Säätiedotus oli luvannut sadetta lauantaiksi, mutta saapuessamme sää oli pilvipoutainen ja aurinkokin yritti jossain vaiheessa näyttäytyä. Äidin piti tietysti jo paljon ennen lapinkoirien kehän alkua manata, että sitten kun on meidän vuoromme mennä kehään, taivas tietysti repeää. Arvatkaapa kuinka kävi?
Menimme äidin kanssa kehän portille odottamaan seuraavaksi olevaa vuoroamme ja silloin se sade alkoi!!!! Vettä tuli todella taivaan täydeltä, pienen aikaa ihmiset ja koirat juoksivat jokainen hakemaan jostain suojaa. Varmaankin ensimmäisen 30 sekunnin aikana olimme molemmat äidin kanssa aivan litimärkiä. En ole elämässäni yhtä kovaa sadekuuroa nähnyt eikä äitikään sanonut tällaista sadetta muistavansa. Kehänurmikolle muodostui hetkessä suuria vesilammikoita. Autojen parkkipaikkakin oli yksi suuren suuri vesilätäkkö, autoon ei kuivin jaloin olisi päässyt ellei olisi ollut saappaita jalassa.

Onneksi junnunartut ehtivät kiertää kehää yhdessä ennen sateen alkamista, joten tuomari oli saanut meidät jo siinä vaiheessa jonkinlaiseen järjestykseen. Yksittäisarvostelussa ollessani olin todella kuin uitettu koira. Sen märemmäksi ei tule edes pesussa. ERIn sai lopulta vain kaksi narttua, toinen oli onnekas ja hänet oli arvosteltu kuivana ja hän voitti minut (oli kyllä kaunis koira, nimeltään Kastanjan Hipuli). Hän sijoittui myös parasta narttua valittaessa neljänneksi. Tästä kisasta minut huiskaistiin heti pois.

Muuten, tällä kertaa kehässä juostessani en laukkaillut lainkaan ja yritin istumaankin vain kerran. Olenkohan oppinut?

Seuraavaan näyttelyyn, Turku