Hallan blogi 2008-2009

Kavereiden kanssa metsässä
10.05.2008 21:15 | Halla
Tänään olin metsälenkillä kavereideni Zicon, Cindyn ja Nelsonin kanssa. Zico viihtyi aika hyvin oman äitinsä seurassa, mutta Cindy ja Nelson painoivat pitkin metsää. Minäkin juoksin heidän perässään vaikken heitä kiinni saanutkaan. Huhhuh… en muista koska olen juossut niin kovin – ehkä silloin kun viime syksynä juoksin karhua karkuun.


Äitienpäivä
11.05.2008 06:20 | Halla
Äiti on minulle se rakkain ihminen (vaikka kyllä iskäkin ihan mukava on).
Niinpä niin. Tänään on äitienpäivä. Minkähänlaisen yllärin keksisin äidille?

Hmmm… jospa laittaisin lipun liehumaan kaikkien Suomen äitien kunniaksi. Jep, sen minä teen.

 


Zico tuli Halikkoon
14.05.2008 21:01 | Halla


Zico muutti Halikkoon kesäksi, joten hyvästi oma rauha. Vaikka hän onkin aika rauhallinen, niin kyllä häntä täytyy silti olla yhtenään komentamassa. Saapa nähdä keksimmekö jotain tekemistä päivisin, kun muut ovat töissä. Tämä jää nähtäväksi. Mistä tietää, vaikka opettaisin Zicolle nuoruudessani oppimaani tuhotyötä. 🙂


Iltalenkki
19.05.2008 22:40 | Halla
Tänään oli taas mukava iltalenkki, kun näin paljon kavereita. Olin sopinut Cindyn kanssa lenkille lähdöstä ja lupasin ottaa Zicon mukaan. Cindy ja Zico juoksentelivat yhdessä ja minä menin perässä hitaammin. Pois lähtiessä tulivat Wini ja Figaro vastaan. Wini ajoi Zicoa takaa ja Figaro oli minun seurassani. Hän taitaa olla vähän pihkassa minuun, enkä yhtään ihmettele. 🙂


Punkkihäätöä
21.05.2008 17:06 | Halla

Tänään äiti kävi eläinlääkäriltä hakemassa kirpun ja punkin häätöön tarkoitettua valmistetta (Prac-tic), koska eräällä kaverillani oli nähty KIRPPU. Taitaa siis minulla ja Zicolla olla tänään pesu edessä ja siitä parin päivän päästä laitetaan punkkiaine niskaan. Sitä kannattaa kuulemma käyttää koko kesän ajan, jolloin punkeista ei ole riesaa.


”Enolla” hoidossa
23.05.2008 23:30 | Halla
Äiti tuli tänään töistä kotiin tosi kiireisen oloisena. Ihmettelin, kun hän laittoi heti ensi töikseen iltaruokaani valmiiksi ja ajattelin saavani ylimääräisen annoksen, mutta EI. Hetken kuluttua tuli ”eno” hakemaan minua ja ruokakippoani. Äiti sanoi lähtevänsä tyhjentämään Zicon Espoon kämppää. Minustakin olisi siellä varmaan ollut hyötyä esimerkiksi ruokien pois syömisessä, mutta ei, ei minua huolittu mukaan. Menin siis ”enon” luokse illaksi.

Onneksi eno ymmärsi viedä heti aluksi lenkille, jotta sain asiani tehtyä. Sieltä palatessamme tuli Cindy kuono virneessä tervehtimään (hän asuu enon naapurissa). Olimme vähän aikaa Cindyn tarhassa, kunnes Cindyn piti lähteä kauppareissulle.  Menin sisälle enon luokse, mutta en kuitenkaan viihtynyt sisätiloissa ja yritin sitä kertoa enolle. Eihän eno sitä heti oivaltanut, että halusin taas lenkille. Kun hän sen oivalsi, lähdettiin ulos. Ja loppulenkillä havaitsimme, että jätepisteen aidalla oli maalaustalkoot. Paikalla oli myös muutama lapsi, jotka kysyivät: Uskaltaako sitä silittää? Myönteisen vastauksen saatuaan muutama silittikin, mutta sitten joku tuli hieman sopimattomasti puun takaa, jolloin tuli hieman haukahdettua ja sehän säikäytti hieman katrasta. Lopuksi lähdimme sitten terassille, jossa nautin illan ruoka-annokseni. Kuten kuvasta ilmenee, melkein kaikki tuli syötyä.

 


Halla vienyt osan oraista
27.05.2008 16:46 | Syvästi anteeksi pyytäen, Halla
Kuulin tänään uutisista, että Halla on vienyt osan oraista. Toivottavasti en kuitenkaan saa vieraskirjaani kiukkuisia kirjoituksia asian johdosta. En  ole tehnyt sitä tahallani.


Tyhmä päivä
30.05.2008 19:13 | Halla
Kylläpä osasi olla pitkästyttävä päivä. Ensin koko laumani (Zicoa lukuunottamatta) meni töihin ja töistä palattuaan äiti hosui siivoamisen kanssa. Jotain hauskaakin sentään oli: Äiti pesi terassilasitukset (aivan tyhmää,koska näkihän niistä vielä jotenkuten läpi) ja me Zicon kanssa laitoimme sinne heti kuonolaisen jälkiä, =). Hauskaa! Pääsimme sentään välillä lenkille ja saimme ruokaakin, mutta muuten saimme olla aika paljon omissa oloissamme.

Toisaalta, niin kauan kuin äiti siivoaa, minä en joudu pesulle ja se on hyvä se.


Kirjosiepon poikaset kuoriutuivat
13.06.2008 19:50 | Halla
Meillä on pihapuussa linnunpönttö, jossa on infrapunakamera. Pari viikkoa sitten kirjosieppopariskunta sai pesän valmiiksi ja sai munittua sinne seitsemän munaa. TÄNÄÄN kuoriutui suurin osa munista, ainakin viisi. Vanhemmilla on aika kiire pesueensa ruokkimisessa ja hoitamisessa. Koirassieppokin osallistuu kiitettävästi ruoan hankintaan. Voin kirjoitella lintuperheen kuulumisista vielä myöhemmin.


Pitkästyttävääääää
14.06.2008 19:44 | Halla
Taas oli pitkästyttävä päivä kun Zico lähti Kotkaan koiranäyttelyyn eikä huolinut minua mukaan. Kävin lenkillä pari kertaa ja pääsin mukaan kauppareissulle. Syömistä ja leikkimistä lukuun ottamatta ei sitten mitään muuta tapahtunutkaan.

Päivät tuntuvat olevan nykyisin samanlaisia, joten eipä tänne blogiin taida kovinkaan usein uutta tietoa tulla.

Tulisipa se Zico nyt pian takaisin…


Hyvää Juhannusta!
20.06.2008 10:34 | Halla
Haluan toivottaa kaikille sivuillani kävijöille

OIKEIN HYVÄÄ JUHANNUSTA!

Itse vietän juhannuksen kotonani hyvien ystävien seurassa. Illalla kello 18.00 nostamme lipun salkoon ja tämä on siitä hyvä juhla, että juhlia voi rauhassa eikä tarvitse muistaa lipun laskemista.


Kirjosiepon poikaset
21.06.2008 12:25 | Halla
Poikaset ovat kasvaneet vauhdilla. Nyt niillä on jo selkäpuolella höyhenpeitettä, kaula on vielä paljas. Ne ovat täyttäneet jo koko pesäkolon, pian niitä on kiva seurata kun ne tepastelevat ympäri pönttöä. Emo ei ole enää yöllä lämmittämässä niitä ja silloin siellä käy aikamoinen kuhina kun ne koko ajan siirtävät paikkaa ja hakevat itselleen mahdollisimman lämpöisen paikan. Ruokinnassa ovat naaras ja koiras molemmat mukana.


Varis
23.06.2008 07:59 | Halla
Kerronpa tässä hullun asian, joka sattui tänä aamuna. Olin äidin ja Zicon kanssa lähdössä lenkille ja menimme pururadalle talomme vieressä olevan kallion yli. Kalliota ylittäessämme lähti toiselta puolelta kalliota varis lentoon hurjasti raakkuen. Äiti katsoi kovin ympärilleen nähdäkseen missä variksen poikanen piilotteli. Mitään erikoista emme kuitenkaan nähneet emmekä me Zicon kanssa edes haistaneet mitään erikoista. Varis lensi kuitenkin vieressämme olevan puun oksalle raakkuen kovalla äänellä. Kun me aina vain etenimme, otti varis puusta kuivan, noin 30 cm:n pituisen ja 4 cm:n paksuisen, kuivuneen ja vähän lahonneen oksan. Sen jälkeen se lähti lentoon, hyökkäsi meitä kohti ja irrotti otteensa karahkasta. Se putosi aivan Zicon viereen, joka käveli ensimmäisenä. Onneksi ei osunut. Onkohan tämä normaalia käytöstä variksilla? Koskaan ennen ne eivät ole heitelleet minua oksilla.


Kirjosiepot
27.06.2008 15:44 | Halla
Tänään iltapäivällä johonkin aikaan on ensimmäinen kirjosieppo lähtenyt pesästä. Toinenkin poikanen pääsi kovan yrittämisen jälkeen pesäkolon suulle katsomaan suurta maailmaa. Aikansa katseltuaan se kuitenkin putosi takaisin pesään. Toivottavasti kaikki pääsevät elämän alkuun myös pesän ulkopuolella. Tsemppiä heille kaikille!


Inhottava juttu
28.06.2008 19:44 | Jälleen puhdas Halla
Tänään tapahtui taas varmaankin eniten inhoamani juttu. Iskä ja äiti pesivät minut. Ulkona se tuntui kyllä mukavammalta kuin pesuhuoneessa, jossa on liukas lattia. Ei sitä silti mukavaksi voinut sanoa. Kuvassa on jo kaikki onnellisesti ohi ja yritän ravistella itseni mahdollisimman kuivaksi. Kuivumiseen menee ainakin vuorokausi, koska minulla on todella runsas pohjavilla eikä sitä saa ensin kastettua oikein millään ja sitten kun siinä onnistuu, sitä ei tahdo saada millään kuivaksi.

Onneksi se on taas kerran ohitse.

 


Kirjosiepon poikaset lähtivät pesästä
28.06.2008 19:31 | Halla
Tänään se sitten tapahtui. Loput kirjosiepon poikaset jättivät pesänsä. Viimeiseksi pesään jäi kaikkein pienin poikanen, luultavasti viimeiseksi kuoriutunut. Se huusi surkeana pesässä yksinään eikä emokaan käynyt katsomassa sitä pitkään aikaan. Lopulta kuitenkin se pääsi kolon suulle ja kauan rohkeutta kerättyään lensi läheiselle oksalle.


Tässä katsotaan ensimmäistä kertaa suurta maailmaa ja kerätään rohkeutta.


Tässä piilokuvassa on jo rohkeus riittänyt pesän jättämiseen. Poikasilla on aika hyvä suojaväri.


Sadetta, sadetta, sadetta
29.06.2008 08:22 | Taas märkä Halla

Sade alkoi eilen illalla ja kyllä on sadetta sen jälkeen riittänytkin. Tyhjensin sademittarin aamulla lenkiltä tullessani ja siihen oli kertynyt 31 mm. (Tämän jälkeen satoi vielä 6 mm.) Ei ollut mukava lenkkikään kaatosateessa. En ensin meinannut lähteä koko lenkille kun huomasin ovesta ulos mennessäni, että sataa. En loppujen lopuksikaan olisi lähtenyt, ellei minua olisi laitettu hihnaan ja viety väkisin. En todella diggaa sadetta.


Ulvomista
07.07.2008 14:39 | Halla
Äiti ja iskä lähtivät Tallinnaan 5.7. ja olivat poissa koko seuraavan yön. Tulivat mokomat takaisin vasta 6.7. illalla. Minä jäin kotivahdiksi Zicon ja ”siskoni” kanssa. Normaalisti minulle ei maistu ruoka kun äiti on poissa mutta tällä kertaa se ei syömistäni haitannut. Söin kiltisti kaikki ruokani. Päivä meni vielä jotenkuten, mutta illalla minulle tuli valtava ikävä äitiä ja iskää ja tietysti minun piti silloin aloittaa ulvominen. Zico tuijotti minua kun ulvoin ja pienen ajan päästä hän aloitti ulvomisen seurakseni. Kuoroulvonta se vasta olikin hauskaa. Turhaan kyllä ulvoimme, eivät he tulleet silti kotiin.

Väsy kyllä loppujen lopuksi voitti ja nukahdin. Aamulla ”sisko” luuli, että olen kuollut, kun ei saanut minua reagoimaan mihinkään. Taisin ollakin puolikuollut väsymyksestä. Heräsinhän minä lopulta. Illalla en jaksanut edes paljon iloita kun äiti ja iskä tulivat kotiin. Niin väsynyt olin. Nukuinkin kuin tukki seuraavan yön, ainoastaan kerran heräsin vaihtamaan paikkaa. Nyt on elämä taas mallillaan kun lauma on koossa.


Hiljainen viikonloppu
12.07.2008 22:23 | Halla
Osaapa olla tyhmä ja hiljainen viikonloppu. Zicon emäntä lähti eilen Viroon katsomaan uutta, 7.7.2008 syntynyttä rhodesiankoira-pentuaan Zasaa ja Zico meni hoitoon Kallen luo.

Tuntuu tosi tyhjältä kun ei ole ketään jota voisi komentaa. Jospa tätä hiljaisuutta jaksaisi vielä huomisen päivän niin illalla sitten Zico saa kunnon haukut kun tulee kotiin.

Kuvassa pikkuinen Zasa.


Cindylle tokon alokasluokasta I-tulos
16.07.2008 14:54 | Halla
Ystäväni, irlanninsetteri Warmahill’s Daylight Cindy, kävi eilen toko-kokeessa hyvällä menestyksellä. Alokasluokassa oli kuusi koiraa ja Cindy sai hienosti I-tuloksen ja sijoittui sillä tuloksella kolmanneksi. Hänen pistemääränsä oli 161 kun I-tulokseen vaaditaan 160.  Palkinnoksi hän sai hienon pokaalin sekä pyyheliinan. Cindyn rahkeet olisivat kyllä riittäneet parempaankin tulokseen, mutta hänen emäntänsä teki muutamia virheitä, joista sitten sakotettiin. Ilman näitä virheitä hänen pistesaaliinsa olisi ollut parempi. Hyvä näinkin, sillä nyt on koulutustunnus TK1 hieman lähempänä. Enää kaksi onnistunutta kisaa ja silloin koulutustunnus on plakkarissa.

Jeessssssss…. HYVÄ CINDY!


Zico taas viikonlopun poissa
19.07.2008 07:12 | Halla
Zico lähti äitinsä kanssa näyttelymatkalle Viroon ja Latviaan ja käy samalla moikkaamassa uutta siskontyttöään, Zasaa. Taas on tiedossa hiljainen viikonloppu. Onneksi eilen illalla tuli Cindy kylään, joten sain sentään vähän komenneltavaa. Zico tulee kotiin vasta sunnuntain ja maanantain välisenä yönä edellyttäen, että ehtivät viimeiselle sunnuntaina lähtevälle laivalle. Täytyy siis taas odottaa ja kerätä voimia siihen asti. Se hyvä puoli tästä on, että minulla on käytössäni kaikki lelumme sillä aikaa, saan siis leikkiä rauhassa millä haluan.


Cindyllä sertit koossa
28.07.2008 09:38 | Halla
Minulla on todella upea irlanninsetterikaveri Cindy. Hän on käynyt näyttelyissä ja haki sieltä kaikki kolme serttiään heinäkuun aikana. Valitettavasti irlanninsettereiden pitää pärjätä myös metsästyskokeissa ennen kuin heistä tulee valioita. Cindyn pitää siis kouluttautua uusille urille. Mukavaa kun on haasteita.

Kuvassa Cindy maistelee yhtä sertiruusukettaan.


Kutsumaton vieras
01.08.2008 22:24 | Halla
”Äiti” oli ”isin” kanssa tänään pihallamme poimimassa marjoja. Minä olin Zicon kanssa siinä vaiheessa sisällä. Äiti lähti hakemaan meitäkin ulos kun hän ulko-ovelle tullessaan pysähtyi nähtyään oven vieressä luikertelevan rantakäärmeen. Onneksi hän huomasi heti keltaiset laikut käärmeen pään sivuilla, muuten olisi huuto ollut mitä melkoisinta. Nyt hän vain huusi isille, että oven vieressä on käärme. Isi hätisti käärmettä pois harjan varren kanssa ja se lähtikin menemään seinän viertä pitkin pois päin, jolloin äiti pääsi livahtamaan sisälle. Meillä on ollut ulko-oven lähellä kasvamassa seinän vieressä yksi köynnöskasvi, jonka juurelle käärme meni. Isi yritti löytää sitä kasvin juurelta, mutta ei löytänyt. Äiti meni yläkerran ikkunasta katsomaan, joko koirat voi päästää ulos, mutta isi sanoi, että käärme hävisi johonkin. Silloin äiti sanoi, että sehän on köynnöksen yläosassa. Sieltä isi sai käärmeen tulemaan alas ja lähti ”paimentamaan” sitä pois. Valitettavasti vain paimen oli vähän huolimaton ja kadotti käärmeen talomme sivulla. Nyt siis emme tiedä, onko käärme vielä lähistöllä vai onko se jo lähtenyt kauemmaksi. Inhottavaa, mutta onneksi se kuitenkin oli vain rantakäärme.

 


Kutsutut vieraat kylässä
07.08.2008 13:28 | Halla
Onpa tässä taas ollut vilskettä ihan riittämiin tällaiselle kypsään ikään ehtineelle karvakuonolle. Zicon emännän ystävä tuli koiriensa Juuson ja Aavan kanssa kylään eilen illalla. Juuso on 3-vuotias sekarotuinen ja Aava 1½-vuotias rhodesiankoira. Voit käydä tutustumassa heihin heidän kotisivuillaan. Äitini oli aivan haltioissaan heistä koska molemmilla oli käytöstapoja eivätkä komennelleet koko ajan kuten minä tein. Yö meni kuitenkin ihmeen rauhallisesti. Mitä nyt Aava putosi kerran sängystä suoraan Juuson ja Zicon päälle. Juuso ja Zico lähtivät vauhdilla hakemaan muualta nukkumapaikkaa mutta Aava kömpi muina naisina takaisin sänkyyn nukkumaan. Päivässä on kyllä ihan eri tavalla sisältöä kun kylään tulee muita koiria. Kauhulla odottelen jo syyskuuta, jolloin Zicokin muuttaa Tarttoon, Viroon. Silloin minä olen taas kaikki pitkät päivät yksin kotona.


Aava istumassa ja Juuso makoilemassa.


Zico Ristiinan näyttelyssä
09.08.2008 12:42 | Halla
Zico lähti emäntänsä kanssa jo eilen kavereidensa luo ja sieltä sitten tänä aamuna Ristiinan näyttelyyn. Eivätpä tehneet suotta pitkää matkaa, Zico sai sertin ja oli ROP. Hurjan paljon onnea Zico. Ainahan minä olen sen tiennyt, että sinä olet komea poika.


Viroon
17.08.2008 08:08 | Halla
Niin se vain aika rientää. Zicon emäntä lähti tänään Viroon opiskellakseen siellä eläinlääkäriksi.  Zico jäi vielä onneksi Halikkoon, mutta hän lähtee äitinsä perään heti kun heillä on siellä asunto. Mahdanko tottua olemaan taas yksikseni päivisin. Olen jo tottunut Zicon läsnäoloon ja olo on aina haikea kun hän on poissa.


Auton huolto
28.08.2008 22:02 | Halla
Peijakas sentään. Zicon emäntä tulee lauantaina Virosta Halikkoon ja lähtee sunnuntaina takaisin vieden myös autonsa mukanaan. Iskän piti viedä auto jakohihnan vaihtoon ennen kuin se lähtee Viroon. Hän tilasikin ajan täksi päiväksi. Mutta sen paremmin iskä kuin äitikään ei muistanut koko autojuttua ennen kuin huolto oli jo kiinni. Siitäpä alkoikin kova metsästys, mistä saisi vielä huoltoajan autolle. Onneksi Länsiauto Espoossa oli vielä auki ja sieltä kerrottiin, että pikahuollon puolelle pääsee kun tulee vain ajoissa paikalle. Näin saadaan Zicon auto taas siihen kuntoon, että sillä voi rauhassa huristella. Mutta siitä seuraa tietysti se, että huomenna iskä lähtee ajamaan Espooseen ja jättää meidät koirat kahdestaan kotiin. Täytyypä miettiä, mitä tekisimme kahdestaan ollessamme. Jotain kivaa tietysti, se on varma se.


Isovelieno
01.09.2008 21:20 | Halla
Eilen Zicosta tuli oikein virallisesti isovelieno, kun hänen emäntänsä haki pienen Zasan Tarttoon. Zasa on Zicon siskon tyttö ja koska heillä on sama emäntä, on Zico mielestäni isovelieno. Siksi minä ainakin aion häntä kutsua. Zico on vielä meillä Halikossa, koska heillä ei ole vielä omaa vuokra-asuntoa Tartosta. Heidän pitäisi muuttaa 15.9. omaan asuntoon ja sen jälkeen Zicokin muuttaa sinne ja täällä on sen jälkeen hiljaista ja TYLSÄÄÄÄÄ…


Zasa on poissa
16.09.2008 15:07 | Halla ja äiti
Saimme tänään Virosta suuren, suuren suruviestin, Zasa on jättänyt tämän maallisen elämän taakseen tosi nuorena. Hän sairastui 15.9., mutta mihin, siitä ei edes lääkäreillä ole tietoa. Lääkärit taistelivat tämän ihanan koiran elämän puolesta noin 13 tuntia. Emme ehtineet häntä koskaan tapaamaan, hän on tuttu meille ainoastaan syntymäkodin kuvistaan. Tästä huolimatta sydämiimme sattuu kun ajattelemme hänen aivan liian lyhyeksi jäänyttä elämäänsä. Voimia hänen emännälleen Sannalle tämän suuren menetyksen johdosta.


Pentuja, pentuja
27.09.2008 19:57 | Halla
Olen ollut aivan masentunut Zasan poismenon johdosta ja tämän takia ei ole tullut edes sivuja päivitettyä. Nyt on kuitenkin iloisempia asioita.


Kuvassa Zara.

Zicon emäntä saa itselleen uuden pennun samasta pentueesta kuin Zasa oli. Tämän uuden pennun nimi on Zara ja hänkin on aivan valloittavan oloinen (en tosin ole vielä nähnyt häntä, ties mikä riiviö on).

Meillekin on tulossa pentu Miskajasminin kennelistä. Nimi on vielä hakusessa,  äiti tosin sanoi, että mahtaako yhtä hyvää nimeä keksiä kuin minulla on?

Näin pennun myötä tulee vipellystä minunkin elämääni vaikka en enää itse kovin pääsekään eteenpäin ja kunhan Zico tulee kotiin ja tuo tullessaan Zaran niin saapa nähdä nukkuuko kukaan enää koko talossa?


Zico ja Zara tulevat kylään
14.10.2008 10:01 | Halla
Zico ja Zara tulevat käymään lauantaina Halikossa. Tämä on Zaran ensimmäinen vierailu Suomessa. Jää nähtäväksi, onko hän riiviö vai mukavaa seuraa. Aion hänet kyllä aivan ensimmäiseksi haukkua, jotta hän tietää kuka on pomo talossa. Toivotaan, että hän ei ole itkupilli ja pelästy moisesta.

Mukavaa kun tulee taas vähän elämää taloon. Kyllä täällä on aika pitkästyttävää ollutkin äidin ja isin kanssa. Kaikenlainen vaihtelu on tervetullutta elämääni.


Pentu
15.10.2008 18:54 | Halla
Uuden pentumme nimi on Miskajasmin Naruska ”Ruska”. Hänet haetaan kotiin marraskuun alussa. Sen jälkeen minun ei enää tarvitse olla päivisin yksin kotona kun muut ovat töissä.

Laitan tähän hänen kasvattajansa ottaman kuvan, jotta tekin näette kuinka suloinen hän on.


Ruska tuli kotiini
02.11.2008 23:05 | Halla
Eilen se sitten tapahtui, Ruska saapui Halikkoon. Näinhän tapahtuu joka syksy, mutta tämä oli aivan erikoislaatuinen Ruska eli uusi suomenlapinkoirapentumme Miskajasmin Naruska.

Ruska saapui äidin ja Mikon kanssa klo 18.10 ja olin iskän kanssa heitä vastassa pihalla. Äiti vähän harmitteli, ettei hänellä ollut kameraa ensitapaamisemme aikana, koska äidin laittaessa Ruskan eteeni minä nuuhkaisin häntä ja nuolaisin häntä kuonoon ja saman teki Ruskakin minulle. Oli kuulemma herttaisen näköistä.

Nyt minulla on sitten tassut täynnä työtä kun yritän opettaa häntä talon tavoille. Hän ei aina anna minun nukkua rauhassa ja silloin minun pitää murahtaa hänelle. Aluksi vein kaikki leluni pois hänen ulottuviltaan, mutta nyt annan hänenkin leikkiä niillä, mikäli en tarvitse juuri sillä hetkellä sitä lelua, jolla hän sattuu leikkimään.


Kiusanhenki
10.11.2008 21:52 | Halla
Taas on vierähtänyt tovi edellisestä blogiin kirjoittamisestani.

Ajattelin tehdä kaikille tiettäväksi mikä kiusanhenki meillä nykyisin asustelee. Kiusanhengen nimi on Ruska. Hän on aika rohkea pentu, koska uskaltaa tehdä ihan uskomattomia asioita.

Jos olen syömässä jotain herkkupalaa ja Ruskan tekee sitä mieli, hän tulee luokseni ja laittaa kuononsa suuhuni ja yrittää ottaa sen minulta. Ei auta, vaikka kuinka murisen ja haukun hänelle. Onneksi minä sentään vielä olen pärjäillyt hänen kanssaan ja saan syödä omat herkkupalani.

Leluista meillä tulee koko ajan riitaa. Kun toinen meistä ottaa lelun suuhunsa, haluaa toinen sen tietysti heti itselleen. Sitten vedämme kilpaa tai eihän minun oikeastaan tarvitse edes vetää, kunhan pidän kiinni ja annan Ruskan hoitaa vetämisen. Koska tapoihini kuuluu aina vetäessä murista ja haukkua, on myös Ruska oppinut saman. Hänellä on aikast kimakka ääni. Jossain vaiheessa Ruska aina korjaa otettaan lelusta ja silloin minä vien sen ja sekös häntä suututtaa. Sen jälkeen hän nappaa kunnon otteen hännästäni ja vetää siitä kaikin voimin. Tämä ei minusta ole lainkaan kivaa ja silloin haukun äidille tai iskälle, että tulisivat ottamaan kiusanhengen irti.

Joskus kun olen lepäämässä, tulee Ruska äkkiä luokseni ja ottaa hyvän otteen etutassustani ja vetää siitä. Tämä, kuten varmaan arvaattekin, ei tunnu lainkaan mukavalta. Onneksi äiti tai iskä puuttuu asiaan yleensä nopeasti ja ilmoittaa Ruskalle, ettei niin sovi tehdä.

Toisaalta täytyy kyllä myöntää, että olen saanut aivan uutta sisältöä elämääni tämän kiusanhengen myötä. Joskus äiti ottaa Ruskan mukaansa eri huoneeseen, jotta saisin olla rauhassa. Tällöin menen kyllä itse heti perässä, jotta saan leikkikaverin.

Kaikkea sitä näyttää vanhana vielä jaksavan.


Ruska
18.11.2008 19:59 | Halla
Olen jo aikaisemmin kirjoitellut uudesta pennustamme Ruskasta, joka on aina minun kimpussani, taitaa pitää minusta. Meillä on yleensä iltaisin aikamoiset haukkujaiset kun nahistelemme keskenämme. Ihmettelen kyllä, ettei hän pelkää minua vaikka teen kaikkeni saadakseni hänet kuriin. Tänäänkin hän on koko päivän juoksennellut, kaivanut hiekkakasaa, leikkinyt, syönyt ja tehnyt pahojaan ja siitä huolimatta jaksoi tulla vielä nahistelemaan kanssani lenkin jälkeen kun minä olisin jo halunnut levätä. Äiti sai kuvan tilanteesta, kun Ruska tuli minua herättämään. Huomatkaa Ruskan oikeaoppinen jalkatyöskentely. Pidä siinä sitten silmät auki kun toinen potkiskelee.


Lunta, lunta, lunta
20.11.2008 19:45 | Halla
Jeeee, sain vielä nähdä luntakin. Olen aina pitänyt lumesta ja luulin jo, ettei sitä tule lainkaan tänne Halikkoon. Onneksi tuli. Jalkani ovat jo todella huonossa kunnossa pahan päivän sattuessa kohdalle ja siksi aikani kuluukin paljon vain makoillessa. Onneksi lenkeillä on tukenani ja turvanani aina joko iskä tai äiti.

Kun huomasin, että oli satanut lunta, vietin pitkän aikaa tarhassa ja nautin lumesta. Kun äiti haki minua sisälle, en malttanut kuitenkaan sinne mennä vaan jäinkin vielä terassille ihailemaan talvista maisemaa. Me lapinkoirat olemme todellisia talvikoiria. Ihanaaaaaaaaaaaaaa.


Tahtoo lunta
06.12.2008 22:54 | Halla
Eipä lumi kauan ollut riemunamme, kuka mahtoi viedä meiltä lumet pois? Tuokoon heti kaiken takaisin. Eihän tämä ole edes talvi, aina vain sataa vettä. Nyt on sentään puoli astetta pakkasta, mutta ei, ei vain tule lunta. Onneksi ei kyllä tällä hetkellä tule vettäkään.

Liukasta en enää haluaisi, koska minulla on muutenkin täysi työ pysytellä pystyssä.

Ruska jahtaa edelleen häntääni ja saa minut usein nurin vetämällä hännästäni taaksepäin. Ei kivaa. Tuollaisia ne nuoret huligaanit sitten ovat. Eivät kunnioita vanhempiaan, ei ainakaan meidän Ruska. Äiti yrittää häntä kieltää mutta kiellot eivät auta kuin korkeintaan 10 sekunnin ajan ja sen jälkeen hän on taas kimpussani.

Muuten, tiedoksi kaikille, täytän 15.12. jo 16 vuotta. Haluaisinkin, että saisin paljon onnitteluja. 🙂


Joululahjatoivomuksia
13.12.2008 22:24 | Halla
Joulupukki on joka vuosi tuonut minulle paljon lahjoja, vaikka en ole hänelle vielä koskaan aikaisemmin kirjoittanutkaan. Nyt ajattelin kirjata tähän muutamia toiveitani, joita näin kypsään ikään ehtineenä vielä haluaisin:

  • possun nenu (njam)
  • vinkuvia pehmoleluja
  • rapsutuksia (niitähän mahtuu paljon yhteen pakettiin)
  • joulutorttu
  • joulupipareita
  • Tassu -koirankeksejä
  • Apollo Happies, naudanlihaa sisältäviä liuskoja

Eiköhän niitä tuossa ole jo ihan riittävästi. Varmasti pukki huomaa kirjeeni täältä sivuiltani.


Joulu tulee ja meno on mahdoton!
22.12.2008 08:17 | Halla
Zico ja Zara ovat taas täällä eikä kukaan voi uskoa millaista menoa meillä parhaillaan on. Hiljaisia hetkiä ei paljon ole, toki yöllä nukumme kaikki jonkun tunnin. Zara ja Zico kyllä nukkuvat hyvin koko yön eikä Zara malttaisi millään nousta aamuisin ylös. Ruska ja minä olemmekin sitten toinen juttu, yleensä toinen meistä huolehtii siitä, ettei yhtä mittaa nukuta kovinkaan pitkään.

Päivisin ei sitten paljon nukutakaan, Ruska ja Zara juoksentelevat ympäri taloa ja välillä ympäri tarhaa ja minä koetan heitä sitten paimentaa parhaan taitoni mukaan. Välillä yritän juosta perässä mutta useimmiten tyydyn vain haukkumaan heitä.

Ruskakin haukkuu nykyisin aika paljon, ainakin silloin kun hän leikkii toisten koirien kanssa. Liekö oppinut tuon jalon taidon minulta. En minä ole nuorempana ollut mikään haukkukone, mutta näin vanhaan ikään ehtineenä olen oppinut, että haukkumalla saa itsensä hyvin kuuluviin. Ei aina tarvitse nousta itse ylös kun asia hoituu muutenkin.

Joulu on jo todella lähellä ja siksi toivotankin kaikille sivuillani kävijöille

Oikein Hyvää Joulua ja Onnea vuodelle 2009!


Jouluaatto
25.12.2008 11:01 | Halla
Jouluaatossa on kaikkein mukavinta jouluruuan syöminen, kinkku on lempparini, mutta valitettavasti saan sitä syödäkseni aivan liian vähän.

Sain jälleen kerran paljon lahjoja, pehmoleluja, puruluita, Dentastixeja, makupaloja ja vinkuleluja. En enää availlut paketteja yhtä innokkaasti kuin aikaisempina jouluina, mutta onneksi Zico oli herrasmiehenä valmis auttamaan. Joulupukki oli laittanut yhteen pakettiin kaksi Tassu-koirankeksiä ja sitä availin innokkaasti ja hätistin haukkumalla ja murisemalla kaikki muut pois makupalojeni kimpusta. Se olikin mielestäni paras joululahja kaikista. Äiti kertoi, että sain niitä koko pussillisen, mutta joulupukki oli laittanut ainoastaan kaksi pakettiin, jotta saisin syödä kaikki mitä paketista löytäisinkin. Lisää herkkuja on siis tulossa. Lisäksi sain yhden ison lelun, joka oli pehmeässä paketissa ja sitä myös availin innokkaasti ja olin aika tarkka, että Ruska ei saisi uutta leluani. Valitettavasti pienen ajan kuluttua nukahdin ja silloin Ruska tietysti vei sen mukaan leikkeihinsä.

Kun heräsin unosiltani, oli jouluaatto kääntynyt joulupäiväksi ja kaikki vieraat olivat häipyneet (lukuunottamatta Zicoa ja Zaraa emäntänsä kanssa).

Näin siis jouluaatto kului mukavasti, syöden, lahjoja availlen ja uinaillen.


Uusivuosi
01.01.2009 20:50 | Halla
Taas oli rakettien pauketta mahdottomasti koko eilisen illan ja keskiyöllä vasta valtava ilotulitus alkoikin. Ei tietoakaan mistään lamasta, josta olen kuullut ihmisten juttelevan.

Minulla nämä uudetvuodet menevät jo rutiinilla, olihan tämä jo 17. uusivuosi, jota vietin. Huomasin muuten, että samaan aikaan kun vuosi vaihtui, olen elänyt 18:n eri vuoden aikana. Huhhuh… se on pitkä aika se.


Samanlaisia päiviä
18.01.2009 20:51 | Halla
En ole pitkiin aikoihin kirjoitellut blogiin mutta syykin on aika selvä. Mistä kirjoittaisin, kun kaikki päivät ovat samanlaisia, onneksi eivät kuitenkaan tylsiä.

Aamulla herätessäni käyn ensiksi aamupisulla ja jonkun ajan kuluttua lähden aamulenkille, jossa luen päivän postin. Lenkin jälkeen saan syötävää ja ruoka maistuukin hyvin kun Ruska on koko ajan vieressä odottamassa, että jätän jotain myös hänelle. Sitä en tee kiusan päälläkään vaan syön itse kaiken kiltisti. Tämän jälkeen haluan yleensä mennä terassille, josta on kiva tarkkailla ympäristön tapahtumia. Ilmoitan haukkumalla kun haluan takaisin sisälle. Sitten onkin jo päiväunosten aika, yleensä nukumme Ruskan kanssa yhtä aikaa. Heräämisen jälkeen Ruska käy pisulla, mutta minä en aina halua mennä. Sitten alkaakin mahdoton leikkiminen ja siinä ei enää ääntä säästellä kun me lapinkoirat pääsemme kunnolla vauhtiin. En pärjää enää Ruskalle vauhdissa, mutta vetoleikeissä olen vielä aika haka. Yhtä asiaa en oikein ymmärrä, Ruska saa nimittäin ruokaa kolme kertaa päivässä ja minä vain kaksi kertaa. Epistä, sanon minä. Toki seurustelen usein myös iskän ja äidin kanssa. Illemmalla teemme taas iltalenkin, jonka jälkeen saamme molemmat Ruskan kanssa ruokaa, sitten leikimme, syömme puruluita jne. Jossain vaiheessa iltaa väsähdämme ja matkustamme jälleen unten maille.

Näin nämä päivät kuluvat, tosin joka päivä tapahtuu jotain pientä ekstraa. Saan myös joka päivä naureskella kun äiti yrittää opettaa Ruskalle asioita. Se ei muuten olekaan mikään helppo tehtävä ja jää nähtäväksi tuleeko siitä mitään. 🙂


Hei taas
23.02.2009 21:05 | Halla
Taas on aikaa vierähtänyt edellisestä blogi-kirjoituksestani.

Sanna, Zico ja Zara tulivat taas käymään juuri kun 20.2. oli aivan alussaan. Tiedätte, että siinä oli taas kovaa mekastusta, haukkua ja tassujen vipinää sen yön. Kyllähän me jossain vaiheessa rauhoitummekin ja nukuimme pienen aikaa. Tällä kertaa heidän tullessaan ei murtunut keneltäkään varpaita, joten heidän tuloonsa ei tällä kertaa liittynyt mitään negatiivista. Eipä meillä sen jälkeen paljon ole noita rauhallisia hetkiä ollut. On se vaan metkaa, kuinka paljon tuollaiset nuoret jaksavat. Vaikka jaksan minäkin heitä haukkua koko ajan kun menevät kuin sekopäiset. Koko huushollin matot ovat silloin kasassa ja minä tarvitsisin paljon mattoja pysyäkseni pystyssä. En pidä liukkaista lattioista.

Ruska ei enää ole koko ajan kimpussani, kun hänellä on muita kiusattavia, mutta tämähän on vain väliaikaista. Perjantaina Sanna ja Zetat lähtevät taas aikaisin Viroa kohti, joten tiedän kuka silloin joutuu Ruskan hyökkäysten kohteeksi. No, sehän pitää vain tällaisen vanhuksen mielen virkeänä.


Haluatko lukea vielä lisää Hallasta:

Seinäkalenterit
Hallan kuvagalleria
Kuvia koirakavereista
Muita kuvia