Näkemäni eläimet luonnossa

Luonnossa läheltä näkemiäni tai lähistöllä olleita, minulle vähän vieraampia eläimiä:

Peura

Vuonna 2005 olin äidin kanssa kotini lähellä pururadalla lenkillä, kun huomasimme kaksi peuraa pururadalla noin 40 metrin päässä. En malttanut katsella heitä hiljaa, vaan aloitin hirmuisen mekkalan, jolloin peurat lähtivät vauhdilla pois.

Isokuovi       

Vuonna 2006 olin aamulenkillä pururadalla ja nuuskuttelin pururadan reunoja ja kävelin hiljaa eteenpäin. Yhtäkkiä aivan kuononi edestä lehahti kaksi isokuovia lentoon. Silloin pelästyin toden teolla, koska välimatkaa oli alle puoli metriä enkä ollut lainkaan huomannut niitä. Olivat ne käyrine nokkineen aika vaikuttavan näköisiä lintuja. Koska kameraa ei taaskaan ollut mukana, en saanut isokuoveista kuvaa. Löysin netistä oheisen kuvan, jonka Jouni Klinga on kuvannut.

Hirvi

Heti seuraavana päivänä isokuovien näkemisestä olin tulossa äidin ja Zicon kanssa aamulenkiltä takaisin kotiin. Olimme juuri nousseet talomme viereiselle kalliolle, kun vastaan tuli HIRVI. Se ohitti meidät vain 10 metrin päästä. Zico kun on kaikkien kaveri, niin hän vain katseli rauhallisesti hirveä ja mietti menisikö moikkaamaan. Minä taas aloitin kunnon hirvihaukun ja eikö se hirvi mokoma pysähtynytkin niille jalansijoilleen, kääntyi katsomaan meitä taakseen ja kuopaisi etujalallaan maata. Silloin äiti nykäisi minua hihnasta ja sanoi, että nyt on mentävä äkkiä kotiin. Hirvikin taisi siitä jatkaa matkaansa samantien.

Karhu   

Cindy ja minä lähdimme syksyllä 2007 omistajiemme kanssa  metsään sienestämään. Sieniä hakiessamme aloitti Cindy yhtäkkiä hirmuisen murinan. Minä olin vähän alempana enkä huomannut mitään erikoista. Cindyn omistaja meni ottamaan Cindyn hihnaan ja kun hän sen jälkeen nosti katseensa, hän näki karhun takajaloillaan ilmaa nuuskimassa. Hän kiljaisi ”Se on karhu!” ja silloin meitä vietiin ja lujaa tai niin lujaa kuin minä vain kintuistani pääsin. Karhua en itse huomannut, mutta kiire oli minullakin päästä pois metsästä. Tämän tapauksen jälkeen äitini oli aika arka tulemaan metsään, mutta minuahan eivät karhut tai mitkään muutkaan eläimet pelota =)

Seuraavaan juttuun, Pipipää