Ampiaispesä pihavarastossa

Tämä pesä oli pihavarastossamme jo vuonna 2006 ja kuvasin sen 24.9.2006.
Pitänee tunnustaa, että aika taidokasta työtä olivat ampiaiset tehneet. Pesä oli lähellä ovea, mutta vaikka varastoa käytettiin koko kesä, eivät ampiaiset pistäneet kertaakaan. Vaikka kuinka pitäisi pörriäiset pelastaa, niin luulenpa, etten siltikään halua niiden tekevän pesäänsä sinne enää. Olemme laittaneet sinne valepesiä eikä ainakaan toistaiseksi ole uusia pesiä siellä näkynyt.

Yksi ajatus artikkelista “Ampiaispesä pihavarastossa”

  1. Katossa on ampiaispesä. Ampiainen tekeen ”paperipesän”. Ampiainen on aivan eri hyönteinen kuin mehiläinen. Tosin molemmat pistävät ja lentävät, siihen ne yhtäläisyydet loppuvat. Poro ja lammas ovat läheisempiä toisilleen (sorkkaeläin, märehtivät ja sarvet) kuin ampiainen ja mehiläinen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *