Heinäkuun blogi 2013

Heinäkuussa 2013 on blogissa kaksi juttua:

24.7.2013 Mihkun kyläily
11.8.2013 Toiset pentutreffit

24.7.2013 Mihkun kyläily

Huomasin juuri, etten ole kirjoittanut blogiin mitään Mihkun viimeisestä kyläilystä. Onneksi tämän ehtii vieläkin tehdä. 🙂

Mihku tuli morjenstamaan kasvattiaan, äitiään ja siskoaan Johannan ja Hannun kanssa 24.7.2013. Mihkulla on aina alussa sama tapa. Ruskan ja Usvan ollessa tarhassa, juoksee Mihku hirmuista vauhtia edestakaisin tarhan aidan takana ja tarhan puolella Ruska ja Usva seuraavat. Meno on melkoista ja ääni sen mukaista. Kolmesta lapinkoirasta lähtee aika kova ääni. 🙂

Alussa Ruskakin halusi tervehtiä Mihkua, mutta nopeasti hän sitten jätti lapsukaiset keskenään kisailemaan ja löysi mielestään parempaa katsottavaa tarhan ulkopuolelta.

Toki Ruska ehti antamaan silti neuvoja, kun Usva ja Mihku tutustuivat tanssin saloihin.

Mihkulla oli tapana mennä selälleen maahan leikkiessään ja vaikka Usvallakin on yleensä tämä tapa, ei hän tällä kertaa sitä tehnyt. Maassa näytti olevan tilaa vain yhdelle. 🙂

Pari pientä nahjaustakin sisaruksille tuli, molemmat olivat hampaat irvessä ja murisivat toisilleen. Nämä hetket menivät kyllä nopeasti ohi ja taas oltiin kavereita. 

Lasten kirmaillessa ympärillä keskittyi Ruska ruohon syöntiin.

Mihku ja Usva yrittivät välillä saada myös Ruskaa leikkiin mukaan, mutta tähän ei Ruska kuitenkaan suostunut.

Mihku jälleen mielipuuhassaan maassa rötköttämässä ja pyytämässä Usvaa leikkiin.

Ruska yritti välillä saada lapsukaisia myös vettä juomaan ja meni itse istumaan vesikipon viereen. Taisivat molemmat jossain vaiheessa hieman vettä juodakin.

Mihku näytti, kuinka hienosti hän osaa kiertää ympäri takajaloillaan seisten. Tämä taito ei ole mennyt Usvalle perille vaikka sitä olen hänelle opettanutkin. Usva nousee kyllä takajaloilleen, mutta ei mene ympäri.

Lopuksi vielä upean Mihkun sivukuva.

Kiva oli taas nähdä Käpäläkallion ensimmäistä kasvattia ja nähdä, kuinka tasapainoinen Mihkusta on tullut. 🙂


11.8.2013 Toiset pentutreffit

Hilkka ilmoitti, että Peikko on saanut ajan luonnetestiin Saloon. Samalla reissulla he tulisivat kyläreissulle ja haluaisivat tietysti nähdä Peikon muitakin lapsukaisia. Siitä sitten lähti ajatus Käpäläkallion toisesta pentutreffistä. Onneksi tämä sopi niin Mihkun kuin Pessinkin omistajille, tosin kylläkin eri aikaan. Valitettavasti Haltin omistajilla on kesä ollut kiireinen eivätkä he ole päässeet nauttimaan meri-ilmasta, johon he suuntasivatkin matkansa. Tämä oli täysin ymmärrettävää. Välillä on akkujakin ladattava, jotta taas jaksaa töitäkin tehdä. Lapinkoirien lisäksi mukana hääri Hilkan ja Arton toinen silmäterä Tiuku.

Aluksi menimme katsomaan Peikon luonnetestiä, jonka Peikko hienosti suorittikin. 

Melkein heti kun pääsimme kotiin, tuli Mihku porukoineen. Koirat juoksentelivat keskenään ja Mihku kaivoi lelulle kuoppaa suuren kiven juurelle Peikko-isän valvovan silmän alla.

Vauhtia riitti mukavasti ja heti alusta asti Usva ja Tiuku leikkivät kuin parhaat kaverukset. Nyt sai Usvakin kauan kaipaamansa siskon. 🙂

Olihan Peikolla ja Ruskallakin meno päällä kun pariskunta pitkästä aikaa näki toisensa.

Välillä koirat pitivät kokousta keskenään eikä siihen huolittu meitä ihmisiä lainkaan mukaan.

Mihku taitaa olla myös kova kaivamaan, koska hän meni hieman parantelemaan rappujen vieressä ollutta Usvan kuoppaa ja otti välillä levon kannalta.

Edellisen kuvan ottamisen jälkeen piti Mihkun lähteä takaisin kotiin ja hieman sen jälkeen tuli Pessi porukoineen kylään. Onneksi ehtivät sisälle ennen sateita, koska hetken kuluttua heidän tulostaan ukkosti aika kovin. Pessin kyläillessä ei kuviakaan tullut paljoa otettua. Onneksi huomasin napata Pessistä ainakin tämän kuvan:

Mun isi. Usvalle oli tärkeää nähdä taas isi ja taisipa hän moiskauttaa isille pienen suukonkin.

Oli mukava nähdä taas kasvatteja ja isukki perheineen ja kiva oli huomata, että koirat tulivat upeasti toimeen keskenään. 

Takaisin ylös