12.12.2009 Helsinki

12.12.2009 Helsinki, Voittaja 2009, kansainvälinen koiranäyttely
Tuomari Unto Timonen

Tuomarin arvostelu: Tasapainoinen, hyvät mittasuhteet, erinomainen pää ja ilme. Ikäisekseen hyvin muotoutunut etuosa ja runko, hyvä kinnerkulma, liikkuu hyvin, ikäisekseen hyvä turkki.

Tulos: JUN ERI / JUK2 

Lapinkoiria oli yhteensä 65, joista 39 narttua. Junnunarttuja oli 8.

Voi harmi… niin lähellä mutta kuitenkin niin kaukana tuo titteli Juniorivoittaja 2009. Se meni kyllä kauniille koiralle, Dagolas Kultakutrille. Onnittelut hänelle.

Tänään menimme Helsingin Messukeskuksessa järjestettyyn kansainväliseen koiranäyttelyyn ”Voittaja 2009”.

Menin sinne Sannan ja äidin kanssa. Lisäksi saimme matkaseuraa Warmahill’sin kennelin Hilkasta ja hänen upeasta englanninsetterinartusta Warmahill’s Funny-Funny ET:stä.

Menomatkalla olin äidin kanssa takapenkillä, koska minusta ei aina tiedä. Olisin pahimmassa tapauksessa voinut oksentaa ET:n hienoksi laitetun turkin päälle ja sen jälkeen ET olisi saanut heittää hyvästit näyttelyssä pärjäämiselle (ET oli PN2 ja sai Cacibin).

Kun pääsimme perille, äiti osti tietysti luettelon, jotta näkee, keitä lapinkoiria on paikalle saapunut. Arvatkaapa hänen ilmeensä kun hän aukaisee sivun, jossa minun nimeni piti olla. Tyhjää täynnä! Hän meni vaihtamaan luetteloiden myyntipaikkaan tätä uuteen kappaleeseen, eivätkä hekään uskoneet asiaa tarkistamatta. Olipa merkillinen sattuma!

Kaksi kehää oli sijoitettu ulos ja tietysti toinen kehä oli suomenlapinkoirille. Kehien sijoittamisessakin olisi ollut paljon parantamisen varaa. Nyt suomenlapinkoirien pienen kehän yhdellä sivulla oli aita, toisella rakennus ja kolmannella toinen kehä, joten katsojille ei ollut jäänyt kuin yhden sivun verran tilaa. Sitäkin sopii ihmetellä, että järjestäjä oli säästänyt hiekoituksessakin ja kehä oli paikoin todella liukas. Ainakin kolme esittäjää meni nurin kehässä juostessaan. Onneksi ei kenellekään tainnut käydä pahemmin.

Menin tänään kehään Sannan kanssa ja osasinkin käyttäytyä siellä ihan hienosti.

Seuraavaan näyttelyyn, Helsinki