28.3.2010 Lieto

28.3.2010 Lappalaiskoirat ry:n kevätnäyttely Liedossa
Tuomari Kari Järvinen

Tuomarin arvostelu: Keskikokoinen narttu, jolla vahva, hyvä pää. Oikeat mittasuhteet. Hyvä kaula. Saisi olla paremmin kulmautunut takaraajoista. Hyvä luusto. Selkä antaa hieman periksi liikkuessa. Saisi liikkua joustavammin. Hyvä häntä. Hyvä turkki.

Tulos: NUO EH

Lapinkoiria oli näyttelyssä yhteensä 91, joista 48 narttua. Nuorten luokassa oli 10 narttua.

Lähdin Sannan ja äidin kanssa Lappalaiskoirat ry:n erikoisnäyttelyyn Lietoon, joka oli samalla yhdistyksen 40 -vuotisjuhlanäyttely. Näyttely pidettiin TSAU:n Agilityhallissa Liedon Tuulissuolla. Päivä oli sateinen, joten onneksi oli katto pään päällä. Jouduimme kiertämään koko hallin saapuessamme näyttelyyn ja piha oli yhtä kuralammikkoa.

Äiti oli taas ilmoittanut minut nuorten luokkaan, jossa oli 10 muutakin nuorta narttua. Yksi taisi loistaa poissaolollaan.

Voi harmi sentään… äiti niin halusi lappalaiskoirien ERI -ruusukkeen ja oli ilmoittanutkin minut näyttelyyn pelkästään sen takia, että sellaisen saisin. Tuomari kuitenkin päätti toisin. Onneksi kaikille annettiin punainen Lappalaiskoirat ry:n 40 -vuotisnauha, joten sain sentään pienen lohdutuspalkinnon.

Tämä tuomari se löysikin minusta paljon uusia vikoja, nyt eivät ainoastaan takajalkojeni kulmaukset olleet huonot vaan nyt myöskin selkäni ja liikkumiseni oli huonoa!

Äiti ajattelikin, että koska minusta ei enää hienoa koiraa saa, käymme noissa nyt ilmoitetuissa näyttelyissä sekä ehkä Karjaalla ja lopetamme sen jälkeen nämä näyttelyhommat ainakin joksikin aikaa.

Seuraavaan näyttelyyn, Salo