14.11.2015 Latvia

14.11.2015 Latvia, Riika
Tuomari Eli-Marie Klepp, Norja

Tuomarin arvostelu: Good size, nice head, expression, nice ears, good neck, ex. depth of body, strong bones, OK feet, ex. coat and colour, a bit loose tail, moves narrow behind, well presented.

Tulos: VAL ERI

Valitettavasti tuomari ei antanut Ruskalle SA:ta ja koska tämä oli vain yhden päivän näyttely, jouduimme lähtemään kotimatkalle ilman Latvian valion titteliä. 🙁  Toista kertaa en ole siellä näyttelyssä käynyt.

Tällä reissulla oli mukana myös Petra ja hänen suomenlapinkoiransa Juuso. Menimme sinne King Toursin kyydillä.

Riikassa oli paljon perheitä tullut katsomaan koiranäyttelyä ja olivat siellä todella uteliaina kyselemässä Petralta ja minulta suomenlapinkoirista. Englannin kanssa olisimmekin vielä tulleet juttuun, mutta vaikka osa ei osannut englantiakaan, pärjäilimme silti heidän kanssaan jotenkin. Tämä oli oikeastaan yksi harvoista näyttelyistä, jossa huomasi ihmisten todella tulevan sinne ihan koiriin tutustumisen takia. Eräskin perhe oli todella halukas saamaan itselleenkin suomenlapinkoiran, olivat tulleet juuri sen takia näyttelyyn, että löytävät sieltä oman rotunsa. Tämän perheen kanssa emme löytäneet millään yhteistä kieltä, Onneksi tajusin näyttää heille Lappalaiskoirayhdistyksen sivut, jonka he kirjoittivat itselleen ylös. Vaikka Ruska ei kauheasti välitä vieraiden lasten halailusta, näytti hänkin nauttivan huomion keskipisteenä olemisesta.

Olimme Latvian, Liettuan ja Valko-Venäjän matkoilla reissussa King Toursin hyvällä kyydillä.

Seuraavaan näyttelyyn, Valko-Venäjä, Minsk