Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK


ISTU ja KATSO

Aina ennen kuin saan ruokaa, minun pitää istua käskystä ja katsoa äitiä silmiin (iskä pyytää vain istumaan ja silloin saan unohtaa silmiin katsomisen).

Äiti opetti minua makupalan avulla istumaan ja opinkin sen heti ensimmäisellä "tunnilla". Muutaman kerran annoin jopa tassuakin oma-aloitteisesti. Tällä hetkellä istun jo käskystä suhteellisen hyvin, joskus käskyä saa toistaa ennenkuin istahdan. Tassun antamista emme ole vielä paljoa opetelleet, mutta aina silloin tällöin kokeilemme sitäkin ja jos minulta kysytte, niin hyvin menee.

Sivutuotteena tässä käskyssä äiti huomasi, että alan helposti "vilkuttamaan", joten olemme välillä ottaneet myös käskyä VILKUTA. Joskus se menee hyvin ja joskus en kyllä vilkuta vaikka kuinka pyydettäisiin. Saa sitten nähdä jatkossa vilkutanko vai en.

Silmiin katsomista en ensimmäisillä kerroilla ymmärtänyt, mutta äiti nosti päätäni niin, että sai minuun katsekontaktin. Palkaksi saan tietysti ruokaa.Tällä hetkellä osaan tämän tempun jo täydellisesti, kunhan vain saan ruokaa.

7.12.2008
Tämä temppu on jo täydellisesti hallinnassa. Ruokaa saadessani kipitän nopeasti ruokakuppini ääreen, nuuhkaisen sitä, jotta tiedän sen olevan syötävää. Kun kelpuutan sen, istahdan ja katson ylös äitiä silmiin. Joskus hän odotuttaa mielestäni aivan liian kauan, mutta silti osaan tämän tempun jo hyvin. Oikein nälkäisenä meinaan tämän unohtaa, mutta pieni äännähdys äidiltä ja istahdan nopeasti ja katson häntä.

Vilkuttaminen on ainakin toistaiseksi jäänyt. Saa sitten nähdä jatkossa, otammeko sen harjoittelun kohteeksi.

23.12.2008
Istuminen on helppoa kuin mikä ja ruokaa saadessani olen äidin mielestä todella suloisen näköinen istuessani ja katsoa tapittaessani häntä. Äiti yrittää vielä opettaa minulle, että hän saisi puhua jotain muutakin kuin tuon "Ole hyvän" ilman, että minä heti hyökkäisin syömään. Toistaiseksi olemme tyytyneet tuohon "vanhaan" tapaan.

18.1.2009
Nyt minulle saa jo puhuakin ilman, että heti hyökkään syömään (kunhan ei vain paljon höpöttele).

20.4.2009
Hmmm... minun kanssani saakin tehdä paljon töitä jos haluaa minun tottelevan. En viitsi aina kuunnella mitä minulle puhutaan ja silloin yritän tehdä kaikki temppuni peräkanaa. Istuminen onnistuu aina silloin kun haluan istua, ei muuten. Takapakkia siis. Silmiin katsominen sujuu sen sijaan erittäin mallikkaasti. Nyt äiti onkin oppinut sanomaan ensin "Katso" ja vasta sitten "Istu". Näin olen jotenkin kuulolla paremmin vaikka jo olisinkin katsoa tapittanut häntä.

27.12.2009
Äiti teki kanssani töitä, jotta unohtaisin koko istumisen ruokaa saadessani. Tämä sen takia, että näyttelyissä käydessäni halusin aina istua. Nykyisin minulla on siis "Seiso" -käsky ruokaa saadessani. Istumista emme ole enää harjoitelleet, koska äiti sanoo, ettei minusta tule kuitenkaan toko -koiraa. Toki osaan edelleenkin käskystä istumisen, mutta sitä ei erikseen enää harjoitella.

Takaisin koulutuksen pääsivulle.


©2020 Suomenlapinkoira Ruska - suntuubi.com