Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
303112345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930123

RSS

 8.12.2012 Helsinki Winner
08.12.2012 19:23 | Ruska

Säätiedotukset lupailivat näyttelypäivälle hieman liukasta ajokeliä, mutta onneksi tiet olivat sentään aika hyvässä kunnossa. Lähdimme liikenteeseen klo 8.30, koska tiesimme loppupäässä olevan aikamoista ruuhkaa. Ensin iskä kävi vielä nostamassa rahaa ja tankkaamassa auton, joten taisipa kello olla lähempänä 9.00 ennen kuin pääsimme kunnolla matkaan.

Helsingin päässä olikin sitten aikamoinen ruuhka Messukeskuksen kaistalla. Odottelimme siinä todella pitkään, ennen kuin iskällä meni hermot ja hän lähti toiselle kaistalle, jossa ei niin paljon ruuhkaa ollut. Tältäkin kaistalta useimmat laittoivat vilkun vain röyhkeästi oikealle ja tunkivat autonsa nokan kahden ajoneuvon väliin. Mehän emme olleetkaan niin röyhkeitä vaan lähdimme kiertämään toiselle puolelle Messukeskusta ja ihan kivastihan siitä jonosta lähti muitakin peräämme. Kun pääsimme Messukeskuksen toiselle puolelle, oli siellä lastauspaikka ja siitä pääsi hienosti ajamaan myös Messukeskuksen pihalle ilman ruuhkia ja jonotusta.
Onneksi emme ajaneet harhaan, koska samalla olisi näin käynyt monelle muullekin.

Tyttäreni Käpäläkallion Peikotar, Usva oli juuri edellisenä päivänä täyttänyt 9 kk, joten hän sai osallistua junioriluokkaan ensimmäistä kertaa elämässään. Narttujen junioriluokkaan oli ilmoitettu 15 koiraa, joista yksi taisi jäädä pois. Usva on vielä hieman keskentekoinen, mutta eiköhän se tuosta hiljalleen parane aikaa myöden. Äiti hieman pelkäsi, miten Usva reagoi kehässä muihin juniorinarttuihin, mutta onneksi Usva meni siellä ihmeen hienosti. Äitihän oli tutuille jo etukäteen kertonut, että he taitavat Usvan kanssa hauskuuttaa yleisöä. Tuomari tutki Usvaa tarkasti ja antoi hänelle seuraavan arvostelun:

Tuomari: Katja Korhonen
Arvostelu: Eritt. hyvä tyyppi, hyvät mittasuht. Erinom. nartun pää ja miell. ilme. Kookkaat korvat. Hyvä kaulanpituus. Eturinnan ja rungon tulee vielä täyttyä. Hyvä luuston vahvuus. Saisi olla voim. kulm. edestä ja takaa. Vielä pentuturkissa. Löysäkaarinen häntä. Liikkuu rodunomaisesti. Miell. luonne. Hyvin esitetty.
Tulos: JUN EH

Kun Usva tuli kehästä, alkoi pitkä odotus, jotta valionarttujen vuoro tulisi. Katsoin parhaaksi mennä ottamaan häkkiini unosia ja taisinkin vedellä siellä sikeitä hyvän tovin ennen kuin kuulin Tiian äänen häkin viereltä. Heti kun äiti päästi minut pois häkistä, menin Tiiaa tervehtimään. Hän on saanut minut hienosti pauloihinsa. Teimme Tiian kanssa pienen harjoituslenkin ja hienostihan sekin meni. Valionarttuja oli näyttelyyn ilmoitettu kaikkiaan yhdeksän, jotka olivat kaikki todella kauniita ja hienosti näyttelyissä menestyneitä. Kova kisa oli siis edessä.

Valionartut juoksivat esittäjiensä kanssa ensin pari kierrosta, jonka jälkeen ainoastaan ensimmäinen jäi kehään ja me muut poistuimme kehästä hetkeksi. Kun menin Tiian kanssa kehästä ulos, oli kehän reunalla yksi uros, joka hyökkäsi minua kohti kauheasti äristen. Totta maar piti minunkin siihen asiaan sanoa painava sanani. Kävipä siinä urokselle nolosti kun hyökkää narttua kohti - ja vielä juoksuista narttua. :)

Esiinnyin jälleen vuorollani aivan mallikelpoisesti ja sain tuomarilta seuraavan arvostelun:

Tuomari: Katja Korhonen
Arvostelu: Erinom. tyyppi, oik. mittasuht. Hyvä nartun pää ja miell. ilme. Purenta Ok. Hyvät korvat. Hyvä kaulan pituus. Hyvä eturinta ja täyteläinen runko. Vankka raajaluusto. Hyvät käpälät. Pysty olkavarsi. Riitt. takakulm. Erinom. karvanlaatu ja häntä. Liikkuu ahtaasti takaa, erinom. sivu- ja etuliikunta. Miell. luonne.
Tulos: VAL ERI3 SA

Paras narttu kehässä en sijoittunut. Tyytyväinen pitää näihin tuloksiin olla, koska mukana oli niin paljon kauniita koiria. Sinänsä hassua, että olin viime vuonnakin valioluokassa 3., mutta silloin olin lisäksi 3. PN -kehässä. No, aina ei voi sijoituksia tulla, hienoa kun sain kuitenkin tuon SA:n.

Pitää vielä haukkua tuota hullua tapaa näyttää tulos värillisellä pahvilapulla. Todella typerä tapa. Mikäli seuraat kehää, mutta käännät hetkeksi pääsi muualle, et saa enää mistään tietää, minkä väristä lappua kehäsihteeri on heilutellut.

Mielestäni meidän koiranomistajien pitää ryhtyä toimenpiteisiin, että saisimme ne värilliset muovinauhat takaisin. Helpottaa huomattavasti oman paikkansa hakemista paras narttu -kehässäkin. Lisäksi näillä nykyisillä näyttelyhinnoilla pitäisi saada joku kaunis vaaleanpunainen ruusuke jo tuosta SA:stakin. Kyllä hintoja nostetaan koko ajan, mutta mitään ei panosteta edes näihin ruusukkeisiin.


( Päivitetty: 08.12.2012 20:05 )

 - Ruska | Kommentoi
1. 2. 3. 4. 5.
 Tarton KV-näyttely 3.11.2012
03.11.2012 20:21 | Ruska

 

Lähdimme ajamaan kohti Tarttoa perjantaina 2.11.2012 klo 16.30. Tämä oli tyttärelleni Usvalle ensimmäinen ulkomaanmatka ja ensimmäinen laivamatka. Laivassa autosta poistuttaessa Usva lähti reippaasti kävelemään eteenpäin, mutta pian iski paniikki kun autoja oli joka puolella. Iskä pelasti Usvan nostamalla hänet syliinsä. Laivassa ei rappujen nousu onnistunut ensin lainkaan, vaikka menin itse reippaasti edellä. Äiti kantoi häntä pari rappuväliä ja loput menivätkin jo kuin vanhalta tekijältä. Meillä oli varattuna lemmikkieläinhytti ikkunalla, josta menimmekin Usvan kanssa heti tutkimaan satama-aluetta.

Laivasta poistuttaessa piti Usva kantaa koko matkan rapuissa, ne olivat niin valtavan pelottavat. Ajomatka pimeässä Virossa kohti Tarttoa meni hienosti, kumpikaan meistä ei pitkästä ajomatkasta huolimatta oksentanut kertaakaan. :) Yövyimme Sannan luona lähellä näyttelypaikkaa, joten näyttelyaamuna voimme viettää rauhallisen aamun ilman kiirettä. Olimme näyttelypaikalla hyvissä ajoin ennen lapinkoirien kehän alkua, jonka Usva sai kunnian korkata. Pentuja piti olla paikalla kaksi, mutta Dagolas Zulotar oli jostain syystä jäänyt pois. Tällä kertaa Usva juoksi hienosti ja osasi jopa seistä, ainoastaan muutaman kerran äiti joutui häntä siirtämään parempaan asentoon. Usvan arvostelu oli seuraava:

Tuomari: Phyllis Poduschka-Aigner, Itävalta
"Very well developed for age, very nice feminine head, at the moment a bit uprising. Good angulation, correct tailset, correct movement with good drive, exc, color."
Tulos: PEK1 KP, ROP -pentu

Oma vuoroni oli viimeisenä suomenlapinkoirana ja ainoana valioluokan narttuna. Valitettavasti Sannan mennessä kanssani kehään oli kehän laidalla yksi narttu, jonka kanssa minulla tuli pieni nappaus. Äiti sanoikin tähän, että nyt minulla virtaa adrenaliinia taas vähän liikaakin ja aivan oikeassa olikin. Itse valioluokassa esiintyminen meni hienosti tuloksella ERI1 SA. Tämän jälkeen paras narttu -kehässä minun piti rähähtää toisille pariinkiin otteeseen, minä oikein hakemalla hain rähinäkohdetta. Lopulta sijoituin PN3:ksi ja voimme vain heittää hyvästit cacibille. :(

Arvosteluni oli seuraava:
Tuomari: Phyllis Poduschka-Aigner, Itävalta
"Correct size, bit overweight, therefore not really straight in back, moderate proportions, good head, correct chest, moderate angulation, correct movement."
Tulos: VAL ERI1 SA, PN3

Emme ottaneet mukaan lainkaan järjestelmäkameraamme kun mokoma painaa niin paljon. Meillä oli ainoastaan pieni pokkarikamera, jolla ei valitettavasti noissa valaistuksissa saanut yhtään julkaisukelpoista kuvaa.

 


( Päivitetty: 05.11.2012 21:07 )

 - Ruska | Kommentoi
1. 2. 3. 4. 5. Pisteet: 5.000 (1)
 Tarton KV -näyttely 4.11.2012
04.11.2012 20:28 | Ruskaa

 

 

Menimme jälleen hyvissä ajoin näyttelypaikalle, mutta oman kehän odotteluaika meni ihmeen nopeasti Usvan kanssa häkissä torkkuessa.

Usva sai jälleen kunnian olla ensimmäinen arvosteltava lapinkoira ja menihän se tälläkin kertaa suhteellisen hienosti. Hiomista vielä tosin on, mutta Usvahan onkin vielä pieni. Dagolas Zulotar ei osallistunut myöskään tämän päivän kisaan. Usvan arvostelu oli seuraava:

Tuomari: Ian Rasmussen, Australia
"Very promising puppy, correct proportions, fem. head, strong topline, moderata angul., moves v. soundly."
Tulos: PEK1 KP, ROP-pentu

Olin tälläkin päivällä ainoa valioluokan narttu. Valioluokasta sain tuloksen ERI1 SA. Paras narttu -kehässä oli viisi narttua. Tuomari pyysi meitä juoksemaan kerran kehän ympäri ja näytti sen jälkeen, että menisin letkan ensimmäiseksi. Lisäksi hän teki tässä vaiheessa muitakin siirtoja, mutta onneksi ei meidän eteemme :) Tämän jälkeen juoksimme kehän ympäri ja sen jälkeen tuomari tuli ojentamaan valkoisen ruusukkeen äidille cacibin merkiksi. Näin sain jo toisen cacibini. Taitavat nämä marraskuut olla minulle hyviä, koska edellinen tuli viime vuoden marraskuussa. Toki en ole paljoa näyttelyissä käynytkään sen jälkeen, ainoastaan Helsinki Winner- ja Voittaja -näyttelyissä sekä October Showssa Turussa.

ROP -kehässä tuomari valitsi uroksen ROP:ksi ja minä olin VSP. Tämä sopi meille paremmin kuin hyvin. Näin pääsimme ajoissa kotimatkalle. :)

Arvosteluni oli seuraava:
Tuomari: Ian Rasmussen, Australia
"Mature bitch, strong head, correct proportions, strong topline, balanced angul., g. chest development, moves well at back and around."
Tulos: ERI1 SA, PN1, VSP, CACIB

Tästä on hyvä jatkaa cacibien metsästystä.

 


 - Ruskaa | Kommentoi
1. 2. 3. 4. 5. Pisteet: 5.000 (2)
 October Show, Turku 20.10.2012
20.10.2012 21:39 | Ruska

 

Turun näyttelypäivä oli harmaa, mutta onneksi vettä ei satanut. Oli mukava pitkästä aikaa päästä näyttelymaailmaan, vaikka en vielä ollutkaan saanut turkkiani valmiiksi pentujen jälkeen. Lähdimmekin äidin mukaan näyttelyyn ainoastaan Usvan takia, jotta Usva pääsee osallistumaan Suomessakin yhteen pentuluokkaan. Seuraavaksihan meillä on vuorossa Tarton kaksi näyttelyä, joissa Usva esiintyy myös pentuluokassa ja sen jälkeen Helsinki Winner- ja Voittajanäyttelyissä hänellä onkin jo edessään junioriluokka. :)

Poikani Pessi eli Käpäläkallion Superpeikko oli myös ilmoitettu näyttelyyn, mistä äiti oli kasvattajana todella mielissään.

Näyttelyn tuomarina piti toimia Jukka Kuusiston, mutta tuomarivaihdoksesta johtuen kehän otti Outi Piisi-Putta.
Näyttelyyn oli ilmoitettu 39 suomenlapinkoiraa, 2 pentuihin, 18 uroksiin ja 19 narttuihin.

Pentuluokassa ei ollut kuin kaksi koiraa, Pessi ja Usva. Pessi sai näin kunnian korkata suomenlapinkoirien kehän. Pessin omistaja Minna ei ollut aikaisemmin esittänyt yhtäkään koiraa saatikka sitten käynyt koiranäyttelyissä. Kaikki oli hänelle uutta ja jännittävää. Hienosti tämä parivaljakko kehässä kuitenkin esiintyi kun ei huomioida Pessin haukkumista. Pessihän on ollut aivan pienestä pitäen pentueen kovin haukkuja. Olisi ollut kivaa saada edes joku kuva Pessistä ja Minnasta kehässä, mutta valitettavasti isi otti kaiken vain videolle. Äiti taas odotteli Usvan kanssa omaa vuoroaan kehän vierellä, joten kuvaaminen jäi. Eipä tullut Usvastakaan kehässä yhtään kuvaa. :(

Pessin arvostelu oli seuraava:
7 kuukauden ikäinen massiivinen urospentu, jolla hyvät mittasuhteet ja hyvä vahvuus tähän ikään. Kuono-osan toivoisin hieman lyhyemmäksi ja paremmin topatuksi, sekä voimakkaamman otsapenkereen. Vasen korva taittokorva. Tummat kauniit silmät. Hyvä kaula ja runko. Liikkuu mukavasti kun muilta kiireiltään ehtii. Hyvä häntä. Herkkähaukkuinen.

Tuo lause liikkumisesta oli äidin mielestä hienosti sanottu. Matossa oli jotain hyviä hajuja, joita Pessin piti aina välillä nuuskia ja sen hän tekikin sitten kunnolla.

Pessin tulos oli KP1 ilman kunniapalkintoa, johon äiti oli myös tosi tyytyväinen.

Seuraavaksi äiti meni Usvan kanssa kehään ja Usvahan oli päättänyt valloittaa tuomarin puolelleen. Hampaiden katsominen onnistui hienosti ja äiti pelkäsi, että Usva istahtaisi heti kun tuomari alkaisi häntä tutkia, mutta oikeastaan  häntä sai käpälöidä ihan hyvin. Tuomarin sanellessa arvostelua kehäsihteerille, oli Usva aika rauhaton ja äiti joutuikin kääntämään Usvaa monta kertaa, jotta sai hänet oikeaan asentoon tuomariin nähden. Jossain vaiheessa tuomari sanoikin, ettei  tarvitse tehdä niin paljon töitä koiran kanssa, koska se on vielä pentu niin se saa olla aika vapaasti. :) Onneksi tuomari piti näkemästään ja antoi Usvalle KP1:n kunniapalkinnolla kera upean arvostelun. Näin Usva oli myös ROP -pentu.

Usvan arvostelu oli seuraava:
7 kk ikäinen, erittäin lupaava narttupentu. Hyvät mittasuhteet ja linjat tähän ikään. Sievä narttupennun pää. Kuono-osa voisi olla aavistuksen lyhyempi. Ihana ilme. Hyvä kaula ja runko. Hyvä luuston vahvuus. Liikkuu erinomaisen tasapainoisesti näin nuoreksi koiraksi. Pennun turkki. Mukava luonne.

Tähän arvosteluun äiti ja minä olimme enemmän kuin tyytyväisiä. Upea lapsukainen minulla. :)

Tämän jälkeen alkoikin pitkä odottelu, koska ennen vuoroani oli ilmoitettu 18 urosta ja 14 narttua. Onneksi aika kului tällä kertaa aika nopeasti. Tiia Nyberg oli jälleen lupautunut esittämään minut, joten äiti sai otettua muutamia kuviakin, vaikka valoa olisi tarvittu hyviin kuviin vähän enemmän tai sitten hänen pitäisi opetella paremmin käyttämään kameraansa. :)

Valioluokassa oli ainoastaan kolme koiraa kahden peruutettua tulonsa. Mielestäni esiinnyin hyvin, joten siitä ei menestyminen ainakaan jäänyt kiinni. Tuomari kaipasi pidempiä sivuaskeleita, josta olin aivan ihmeissäni. Sivuaskeleitani on tähän asti aina kehuttu. No, näin tällä kertaa. Tuomari sijoitti valioluokan ykköseksi Peikkovuoren Vanillan ja kakkoseksi Lumiturpa Rupelin jättäen minut viimeiseksi. En sijoittunut myöskään paras narttu -kehässä. Onneksi sain kuitenkin SA:n, joten SA -putki ei katkennut. Tulokseni oli siis VAL ERI3 SA.

Arvosteluni oli seuraava:
Tasapainoinen erinomaiset mittasuhteet omaava 4-v narttu. Hyvä feminiininen pää. Kauniit korvat. Hyvä kaula. Tasapainoiset kulmaukset edessä ja takana. Hyvä runko. Hyvä häntä. Toivoisin sivuaskeleen pidemmäksi, minkä luulisi onnistuvan näillä kulmauksilla. Hieman ahtaat takaliikkeet. Turkki ei parhaassa kunnossa tänään. Erinom. käytös.

Lopuksi vielä muutama kuva tämän päivän näyttelystä:

Kuvassa vasemmalta PN1:ksi sijoittunut veteraani Lumiturpa Oikku, Ruska ja Lumiturpa Rupeli.


( Päivitetty: 22.10.2012 22:36 )

 - Ruska | Kommentoi
1. 2. 3. 4. 5.
 Helsingin KV-näyttely Voittaja 2011
04.12.2011 16:42 | Ruska

Jätimme äidin kotiin ja lähdimme kohti Helsinkiä kahdestaan iskän kanssa. Tiia oli luvannut tulla esittämään minut, mikäli se vain hänen aikatauluihinsa sopii. Kun valionarttujen vuoro alkoi lähestyä, soitti iskä äidille ja kysyi, onko Tiia tulossa. Koska iskä ei häntä kehän laidalla missään nähnyt, soitti äiti veljeni Onnin omistajalle Elinalle, jonka hän tiesi olevan seuraamassa lapinkoirien kehää. Onneksi Elina oli heti valmis menemään kanssani pyörähtelemään tuomarin eteen.

Kasvattajani oli myös kehää seuraamassa ja kehui, että olin mennyt erinomaisen hienosti Elinan kanssa. Kerran olin hieman haukahtanut kun makkaranpalaa ei tahtonut tarpeeksi nopeasti tulla. Ihmeellistä kyllä, sitä ei saanut haukahtamallakaan. Yritys hyvä 10 kuitenkin. Sain tuomarilta ERIn ja poistuimme tyytyväisinä kehästä. Seuraavaksi oli vuorossa kilpailuluokka, jossa tuomari laittoi minut valionarttujen kolmoseksi. Ykköseksi hän sijoittui Lumiturpa Drinksun ja kakkoseksi Lecibsin Tyrnin. Paras narttu -kehässä meidät sijoitettiin samaan järjestykseen eikä edes upea junnunarttu Jehnajan Neilikka päässyt tätä valiosuoraa rikkomaan vaan jäi PN-4:ksi.

Hienoa, että sijoituin PN-3:ksi, vaikka äiti hieman epäili mahdollisuuksiani 42 nartun joukossa.

Tuomari: Elina Haapaniemi

Arvostelu:
3 v. kaunis narttu. Hyvä? tasapainoinen & kantaa itsensä kauniisti. Hyvin kaunis nartun pää. Oikeat silmät ja purenta. Hyvä kaula ja ylälinja. Vankka runko. Riittävästi kulmautunut takaosa. Ahdas takaa, liikkuu sivusta erittäin hyvin. Hyvä häntä.

Tulos:
VAL ERI/3 SA, PN3


 - Ruska | Kommentit (2)Kommentoi
1. 2. 3. 4. 5. Pisteet: 5.000 (1)©2020 Suomenlapinkoira Ruska - suntuubi.com